Изключително важно за здравето е поддържането на топли крака. Кръвообращението

...
Изключително важно за здравето е поддържането на топли крака. Кръвообращението
Коментари Харесай

Няма да повярвате какво ще се случи, ако слагате чушки в чорапите си

Изключително значимо за здравето е поддържането на топли крайници. Кръвообращението в краката става доста по-лошо при по-възрастните хора. Те се нуждаят от помощ за поддържане на топлината през зимата. Един на ниска цена и елементарен метод е да употребявате пикантен червен пипер.

В аптеките се предлага пикантен разтвор, именуван от време на време капсаицинов разтвор или мас. Използва се за облекчение на болките в гърба и шията, като затопля мускулите и ги разхлабва. Той работи по същия метод на краката. Не е нужно, обаче, да плащате на фармацевтичните компании за нещо, което можете да приготвите в домашно конюнктура от черен пипер, с цел да затопляте краката си през по-студените месеци единствено за стотинки.

Ще свърши ли работа и някоя чушка?

Всички чушки, които съдържат капсаицин, ще свършат работа. Трябва да внимавате с потреблението на чушки, които са прекомерно лютиви. Те могат да изгорят кожата ви. От друга страна, чушките, които не са задоволително люти, може и да не подействат.

Можете даже да употребявате домашните си чушки. Изсушете ги първо на дехидратор или във фурната, с цел да отстраните цялата влага, по-късно използвайте мелница, с цел да ги превърнете в пипер.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР