Изключително важно за здравето е поддържането на топли крака. Кръвообращението

Изключително важно за здравето е поддържането на топли крака. Кръвообращението ...

Няма да повярвате какво ще се случи, ако слагате чушки в чорапите си

Изключително важно за здравето е поддържането на топли крака. Кръвообращението в краката става значително по-лошо при по-възрастните хора. Те се нуждаят от помощ за поддържане на топлината през зимата. Един евтин и лесен начин е да използвате лют червен пипер.

В аптеките се предлага лютив разтвор, наричан понякога капсаицинов разтвор или мехлем. Използва се за облекчаване на болките в гърба и шията, като затопля мускулите и ги разхлабва. Той действа по същия начин на краката. Не е нужно, обаче, да плащате на фармацевтичните компании за нещо, което можете да приготвите в домашно обстановка от черен пипер, за да затопляте краката си през по-студените месеци само за стотинки.

Ще свърши ли работа и някоя чушка?

Всички чушки, които съдържат капсаицин, ще свършат работа. Трябва да внимавате с използването на чушки, които са твърде лютиви. Те могат да изгорят кожата ви. От друга страна, чушките, които не са достатъчно люти, може и да не подействат.

Можете дори да използвате домашните си чушки. Изсушете ги първо на дехидратор или във фурната, за да отстраните цялата влага, след това използвайте мелница, за да ги превърнете в пипер.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com