Изключително тежка акция по спасяване на изгубени туристи e стартирала

...
Изключително тежка акция по спасяване на изгубени туристи e стартирала
Коментари Харесай

Спешна спасителна операция в планината навръх Нова година

Изключително тежка акция по избавяне на изгубени туристи e стартирала в региона на Седемте рилски езера, съобщи за zadupnitsa.com.
" На хижата на Седемте езера сме за посрещане на новата година. Разбрахме, че е подаден сигнал за помощ от бедстващи в региона на Раздела. От това което чухме, сигналът е през британски номер, очевидно са от Острова, само че не разбрахме какъв брой индивида са, а и спасителят незабавно потегли. Само сподели, че и сътрудниците му от Дупница ще се провеждат и поемат нагоре. Времето не е по никакъв начин хубаво тук и ще е призрачен сън. Нищо положително не чака спасители и бедстващите, като знаем къде е Раздела ", описа четец на дупнишкия уебсайт.
От ПСС-Дупница към този момент няма информация. Не е ясно какъв брой са бедстващи, по какъв начин са екипирани, както и за броя доброволци от ПСС, които потеглят към Паничище. Поне 3 часа ще им би трябвало, с цел да стигнат до хижата, като от Паничище до изходната позиция ще се придвижват пеш, което ще им коства непотребна отмалялост, още повече, че им следва по-късно още най-малко 5-6 часа до региона с изгубените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР