Изключително оспорвана битка между ГЕРБ и БСП се очертава на

...
Изключително оспорвана битка между ГЕРБ и БСП се очертава на
Коментари Харесай

„Галъп Интернешънъл”: Зависим и „административно мобилизиран вот” може да реши изборите

Изключително оспорвана борба сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия се обрисува на евровота в неделя съгласно последните данни от национално представително изследване на „ Галъп Интернешънъл”.

Потенциалният избор за социалистите се движи сред 28% и 32%, до момента в който ръководещите могат да разчитат на 27-31%. Текущата последна седмица ще реши всичко и ще покаже дали и до каква степен ГЕРБ активизира периферията си, акцентират от „ Галъп Интернешънъл”.
" Алфа Рисърч ": Дистанцията сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е 4.5% Избирателната интензивност ще е към 35%
„ Формите на подвластен, административно мобилизиран и така нататък вот” може да решат изборите, акцентират създателите на проучването.

Движение за права и свободи са устойчиво трети с 15-16%, а към 17 май Вътрешна македонска революционна организация са с към 6% и мобилизацията на електората им ще покаже дали и с какъв брой ще минат бариерата от 5,88% в неделя. „ Воля” с 5-6% и „ Демократична България” с 4-5% са „ на кантар”.

От организацията акцентират, че „ Коалиция за България” (която може да обърка част от гласоподавателите на БСП), „ Атака” и „ Патриоти за Валери Симеонов” не трябва да бъдат подценявани със своите 1-3%. Формацията „ Път на младите” може да вземе над %, а самостоятелните претенденти този път също може да привлекат интерес.
„ Медиана ”: Трудно е да се предвижда кой ще е победител в евроизборите По данни на организацията разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия три дни преди вота е 1,3% в интерес на ръководещата партия
Интересът към опцията „ Не поддържам никого” съгласно „ Галъп Интернешънъл” ще остане по-скоро декларативен с едвам 2-3% сходни бюлетини при почти 33% изборна интензивност.

Данните са въз основата на национално представително изследване измежду 1003 души (18+) в цялата страна, извършено от 10 до 17 май по метода на директното изявление лице в лице. Изследването е без значение от външно финансиране. Данните демонстрират моментното положение на декларативните настройки. Затова и не са прогноза за изборния резултат. Максималната неточност при 50%-овите дялове е ± 3.5%.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР