Изключително емоционална се оказа и втората филмова вечер под открито

...
Изключително емоционална се оказа и втората филмова вечер под открито
Коментари Харесай

„В сърцето на машината“ – историята, която събра над 2000 души в парк „Македония“ в Благоевград

Изключително прочувствена се оказа и втората кино вечер под намерено небе в Благоевград. За да проследят действието в българския игрален трагичен трилър, притежател на премията за най-хубав филм на „ София Филм Фест “ през 2022 година, „ В сърцето на машината “, в парк „ Македония “ се стекоха над 2000 фенове на кионоизкуството.

Невероятната игра и безспорният гений на актьорите Александър Сано, Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал съумяха да привлекат аудитория от разнообразни генерации. Сред феновете, настанили се на тревните площи в парковото пространство, бе и обичаният актьор Александър Сано.

Филмът „ В сърцето на машината “ наблюдава живота на група пандизчии, които извършват насилствен труд в стругарски завод на цех „ Кремиковци “. Всеки от тях има своя друг път, морал и разбирания, това което ги сплотява е, че единствено за ден животът им се прекатурва напълно.

"В сърцето на машината " печели "Златна роза " в категориите "Най-добър пълнометражен филм " и "Най-добър сюжет ". На фестивала AFIN в Австралия „ В сърцето на машината “ победи в категориите за най-хубав тон, монтаж и актьорски състав. Не по-малко вълнуваща бе и първата вечер на Лятно кино в Благоевград, когато публиката се докосна до историята „ Петя на моята Петя “, отдадена на живота на великата поетеса Петя Дубарова. Киното под намерено небе се провежда Община Благоевград и НЧ „ Никола Вапцаров 1866 “, с главното подпомагане на Open Air Cinema.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР