Изключителната кореспонденция между двама от най-големите художници на 19 век,

...
Изключителната кореспонденция между двама от най-големите художници на 19 век,
Коментари Харесай

Писмо на Ван Гог и Гоген се продаде за €210 600

Изключителната преписка сред двама от най-големите художници на 19 век, Винсент ван Гог и Пол Гоген, за визитите им във френски бордеи от 1888 година, е продадена за 210 600 евро на търг в Париж, съобщи Guardian.

Ван Гог написа: „ Гоген ме интересува извънредно доста като човек - мощно. Дълго време ми се струваше, че в нашата мръсна работа като художници имаме най-голяма потребност от хора с ръце и стомах на служащ. По-естествени усети - по-влюбени и доброжелателни темпераменти - от упадъчния и отпаднал парижки парижанин. “

Писмото от 1-2 ноември 1888 година е адресирано към техния другар Емил Бернар - по-малко от две години преди Ван Гог да почине на 37-годишна възраст.

Гоген дойде в Арл, където живее Ван Гог, на 23 октомври 1888 година и двамата прекарват няколко бурни месеца, рисувайки дружно.

По време на съдбовното посещаване Ван Гог губи ухото си, подарявайки го по-късно на прислужница в бардак.

Инцидентът в действителност поставя завършек на постоянно обтегнатите му връзки с Гоген.

В писмото, продадено от Aristophil Collections и двамата мъже упорстват, че изкуството се насочва към това, което Ван Гог назовава „ необхватен подем “.

Ван Гог дава химикалката на последната страница на Гоген, който написа: „ Не слушайте Винсент. Както знаете, той се впечатлява елементарно ".

Що се отнася до „ концепцията му за бъдещето на ново потомство в тропиците като художник “, то „ ми се коства безусловно вярно и не преставам да имам намерение да се върна към него “.

Гоген осъществя концепцията за работа на художника в " тропиците ", като отиде да живее и твори във Френска Полинезия, където умира през 1903 година, на 54 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР