Изказването на президента Румен Радев, че правителството оставяло държавата в

...
Изказването на президента Румен Радев, че правителството оставяло държавата в
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Радев не е прав - нито има колапс, нито има хаос

Изказването на президента Румен Радев, че държавното управление оставяло страната в ”хаос и колапс”, е извънредно подмолно. Нито колапс има, нито безпорядък има. Има си пазарни цени и инспекция на сдруженията за високите цени, които действително войната направи, само че държавното управление на Петков, доколкото можа, компенсира както битовите, по този начин и небитовите консуматори. никой не споделя, че това са резултати от същата война, която ние в този момент желаеме още веднъж да финансираме, като сключим контракти с ”Газпром”.

Това сподели икономистът Евгений Кънев, пред БНР.

Но, с цел да повярват хората в тази агитация за евтиния съветски газ, избрани политици и медиите работят на подсъзнателно равнище – първо, се насажда боязън за сигурността на хората, след което се споделя и по какъв начин ще бъдат " предпазени ", добави той.

Същото беше и изпращането на оръжие в Украйна. Тези същите хора ни споделяха, че в случай че изпратим оръжие в Украйна или в случай че пуснем натовски самолети в България, влизаме във война с Русия. А в действителност на назад във времето задачата им е Русия да победи Украйна и да застане на границата ни на 100 км от нас. Така вършат и цената на газа. Всяват боязън, счита Кънев.

Да не приказваме, какво би станало, в случай че след рухването на държавното управление се подпише още веднъж дълготраен контракт с " Газпром " по време на война, без да знаем нашите пари кого и какво ще финансират, само че това е действителна заплаха, чуди се икономистът.

Идеята на поддръжниците на Русия е, че в случай че купуваме газ от тях той ще е по-евтин. Каква е гаранцията за това обаче, не е ясно изобщо. Защо не кажат, че 70% от цената на " Газпром " е на пазарна цена, а пазарната цена сега е 440 лева, а поръчката на " Булгаргаз " е да продава на 300 лева газ на нашите компании и всички реват, че имало 50% нарастване на цената.

Защо мълчат за това? Ето такива особено " подбрани “ обстоятелства, които циркулират в общественото пространство на нашите медии, без да се споделя цялата истина и подтекстът на всичко това, заблуждава публиката и на избори те гласоподават за тези " подбрани ", само че погрешни обстоятелства – обещанията за по-евтино, а то няма да е по този начин, изяснява Кънев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР