Изказването му беше по повод задържането на надзиратели от Варненския

...
Изказването му беше по повод задържането на надзиратели от Варненския
Коментари Харесай

Тримата задържани надзиратели във Варна са били опитни служители


Изказването му беше във връзка задържането на надзиратели от Варненския затвор, които непозволено пускали в отпуск автокрадец, който нямал право да излиза от килията, и то нееднократно, а цели шест пъти. Надзирателите осигурявали на пандизчията независимост денем против неговата почтена дума, че ще се прибере зад решетките вечерта.

" В рамките на две-три седмици успяхме да организираме използване на СРС-та и други административни начини, които да ни оказват помощ да съберем задоволително данни, които да ни дадат съображение да стартираме досъдебното произвеждане ", сподели още окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. 

Установени са шест случая за времето от 31 май до 18 юли тази година, при които надзирателите са освободили нерегламентирано лишен от независимост, позволявайки му да напусне територията на затворническото общежитие.

Затворникът Искрен Маринов изтърпява наказване от 6 години и 8 месеца за присъединяване в проведена незаконна група. Към днешна дата му остава да изтърпи още 4 години и 4 месеца.

До приключване на 72-часовото задържане на тримата чиновници прокуратурата ще реши събраните доказателства с оглед искане за взимане на непрекъсната мярка " задържане под стража “. По случая тече следствие, събират се доказателства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР