Изискването за въвеждането на зелените сертификати действително ограничава някои права,

...
Изискването за въвеждането на зелените сертификати действително ограничава някои права,
Коментари Харесай

Топ адвокат разкри незаконно ли е да ни искат сертификат

Изискването за въвеждането на зелените документи фактически лимитира някои права, обезпечени в Европейската спогодба за правата на индивида, както и някои конституционни, само че не непозволено.

 Тоест има засягане, само че тези права не са безспорни. Това изясни пред юристът по здравно право Мария Шаркова пред Радио София.

Въпросното ограничаване цели прекъсване разпространяването на болест, която се предава по въздушно-капков път. Зелените документи се явяват една опция на по-тежките ограничения, прилагани по-рано – ограничение правото на напредване, затваряне на обекти с публично предопределение, задължаване на работа от у дома и така нататък

Тези документи не задължават хората да се имунизират, тъй като има и други способи да докажеш, че си придобил имунитет. Така че правата са наранени, само че не са лимитирани неприемливо, счита Шаркова.

Според нея обаче е било наредбата на министъра на опазването на здравето да отразява случаите на противопоказания за имунизиране - кой и по какъв начин може да го открива и по какъв начин да постъпват пациентите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР