Изхвърлените от човека и попаднали в реките и моретата отпадъци

...
Изхвърлените от човека и попаднали в реките и моретата отпадъци
Коментари Харесай

Изложба в Пловдив показва последствията от замърсяването на Черно море

Изхвърлените от индивида и попаднали в реките и моретата боклуци съставляват освен естетически, загрозяващ пейзажа проблем. Те са също по този начин съществена опасност за биоразнообразието на планетата и риск за здравето на хората. Заплаха, която за жалост грози и нашето Черно море, както и живота и дейностите на хората, свързани с него. 

Затвореният басейн на Черно море го прави извънредно уязвимо за всевъзможен вид замърсяване, поставяйки на риск неговите жители. Отпадъците, които морето изхвърля по плажовете, както и откриването на острови от отпадъци, носещи се по повърхността му, демонстрират значимостта на казуса.

Инсталацията е част от план BSB142 BioLearn " Екологично схващане и държание за прекъсване на замърсяването в значими влажни зони на Черноморския басейн “, финансиран от Съвместна оперативна стратегия за трансгранично съдействие " Черноморски басейн 2014-2020 “ и изпълняван от Сдружение с нестопанска цел Зелени Балкани-Стара Загора.

Макетите са на делфини, както и на риби - калкан и паламуд от Черно море. Всички макети са в действителен размер и оцветяване, направени от модерни материали и технологии.

Изложбата ще бъде в музея от 29.06.2022г до 20.07.2022г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР