Изхванаха нов канал за нелегално транспортиране на мигранти през България.

...
Изхванаха нов канал за нелегално транспортиране на мигранти през България.
Коментари Харесай

Спипаха нов мигрантски канал в страната, задържани са 7 души с дебели досиета

Изхванаха нов канал за незаконно превозване на мигранти през България. По случая Софийската прокуратура е образувала досъдебно произвеждане към за трафик на мигранти. След оперативна разработка на ГДБОП е било предоставено на проверяващ служител на реда и Софийски градски съд. Извършени са претърсвания, обиски, разпити. До късни часове е осъществяван разбора на събраните доказателства.
Прочетете още
7 лица са взели участие в проведена незаконна група, всички от които са с българско поданство. Те са транспортирали мароканци, сирийци и афганистанци, оповестиха от Софийски градски съд. 

Един от арестуваните е ръководителят на ОПГ-то. Шестима от тях за арестувани за 72 часа. Ръководителят не е арестуван, защото сега той е изтърпява друга мярка, касаеща за наркотични субстанции.

5 от лицата имат солидно правосъдно минало и са осъждани неведнъж – за шофиране нетрезвени, без книжки, обири, грабежи и разпространяване на опиати.

Работата по случая е почнала при започване на 2022г., в процеса е било открито, че водачът се е облагодетелствал за всеки един преведен мигрант от границата с Турция и до тази със Сърбия е взимал „ такса “ от 2500 евро. 1500 евро са оставали непосредствено за него. Роднините му също са подпомагали. Мигрантите са влизали от границата с Турция. След това били транспортирани до Бургас, Пловдив и други регионални градове. По-късно са били транспортирани до София, където също са обитавали и са били изхранвани. После са били превозени до границата със Сърбия.

В открити са 16 обособени случая за транспортиране на мигранти и по този мотив има повдигнати обвинявания на 15 спомагачи от групата.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР