Изходът от ситуацията със скъпия природен газ трябва да се

...
Изходът от ситуацията със скъпия природен газ трябва да се
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Изходът от ситуацията със скъпия газ да се търси на ниво ЕС

Изходът от обстановката със скъпия природен газ би трябвало да се търси на общоевропейски равнище, разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова:

" Моето изрично мнение е да се търсят общи решения на равнище Европейски съюз и България може да бъде един доста сериозен глас в това отношение.

Що се отнася за възобновяване на диалозите с " Газпром ", тъй като договорът не е завършил към момента, тези, които сега упорстват час по-скоро да се възобновят тези диалози, можеха да го създадат още март месец.

Госпожа Нинова, която от два дни приканва, тогава беше вицепремиер и можеше да упорства в границите на тогавашния Министерски съвет това да не се случва.

След приключването на контракта България би трябвало да се замисли фактически за дълготрайни контракти, а не с един-два танкера, които ги търсим по моретата.

Аз чух последното заявление на някогашния министър-председател господин Кирил Петков, че тази газ е няколко пъти по-евтина, в сравнение с е била до момента или колкото е европейската, единствено че в никакъв случай от него не чух каква е тази цена ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР