Изгубени в хаоса, ранени от болката на отхвърлянето, отчуждението, жестокостта,

...
Изгубени в хаоса, ранени от болката на отхвърлянето, отчуждението, жестокостта,
Коментари Харесай

Рок мюзикъл разтърсва смолянския театър с Ще те накарам да ...

Изгубени в хаоса, ранени от болката на отхвърлянето, отчуждението, жестокостта, бездушието, представяйки своята персонална история и изхода от нея, единственият вероятен - любовта. Това показва с махленски език, само че с доста песни, мултимедия и високоволтов рок спектакълът на Родопски трагичен спектакъл " Николай Хайтов " в Смолян - " Ще те накарам да се влюбиш ".

Текстът е на Недялко Йорданов, режисьор е Андриан Петров, а музиката е дело на композитора Петър Радевски. Сценографията, дело на Андриан Петров и Петя Караджова, показва тъмната улица в нашето съвремие, с нейните неугледни ъгли и надраскани с графити стени. Рисунките са дело на ученика от Художествената гимназия в Смолян Ангел Ников и Иван Попов от ГПЧЕ.

Фабулата потапя публиката в рисковия живот на тайфа обирджии, белязан от калта и хаоса на съвремието. В функциите влизат с доста хъс младите артисти на смолянската натрупа Гергана Либова, Васил Читанов, Мариан Бозуков, Дарина Русева, Борис Хаджийски, Никола Обрешков.



Премиерата на авангардната режисура е на 27 октомври. Заради противоепидемичните ограничения, тя ще бъде друга, само че пък спектакълът дава поръчка за дълъг живот на колела в страната с доста млада аудитория отсега нататък, поради мощното си обръщение тъкмо към тях за пътя нагоре в лутането за посока, на техен език и с доста рок заряд.

„ Спектакълът е писан във времето, когато в България цареше цялостен безпорядък - годините на мутрите, на беззаконието. Главни настоящи лица обаче са младежи, които по една или друга причина животът е санкционирал, белязал и те са принудени да изкарват хляба си като обират банки, инкасо коли, хора. Живеят на ръба, само че всеки от тях носи своята огромна болежка за онази първа обич. Ние взехме решение да сложим този театър по много друг метод, с цел да бъде актуален и да е доста покрай младежите. Композиторът, който е тук, написа прелестна рок музика. Тоест, ще имате опция да гледате рок мюзикъл. Езикът на спектакъла е махленски - подобен, какъвто повече младежи използват, когато не са в учебно заведение и при родителите си, а със своите другари. Целта на представлението е да покажем, че нещата не са розови, да свалим розовите очила и да разберем, че вие растете в едно ненормално общество, измежду големи проблеми. Ние, родителите, сме във ваш дълг и забързани в нашето всекидневие, с цел да ви осигурим разцвет и положително бъдеще, от време на време не виждаме, че вие боледувате, че страдате, че имате най-различни проблеми. А има едно лекарство, което може да излекува всичко. Това е любовта, във всичките й форми “, сподели Петров.



За смолянския спектакъл постановката е знакова, освен тъй като насочва предизвикването към младежката аудитория да влезе в театралната зала с огромно предпочитание, а и тъй като от над 30 години не е представяла мюзикъл. През 1987 година РДТ обра овациите с постановката си " Опера за 3 гроша " на Бертолт Брехт, а през 1990 година - с паметното си " Кабаре ". " Театърът е правил невероятни неща, само че през тези години не сме създавали мюзикъл. Това е огромно предизвикателство за младите артисти в трупата на театъра, тъй като ще ги видите в друга светлина - те танцуват, пеят. На сцената ще видите всичко, което театърът може да покаже. Всеки от актьорите разкрива своята огромна болежка чрез песента и ще опише своята история ", сподели Петров.

Композиторът Петър Радевски преподава в Съединени американски щати, води доста уъркшопове и е създател на доста театрална музика. В Смолян взе участие за повторно в режисура, след " Театър, обич моя " преди две години.

„ Много обичам Смолян, има някаква магия в този град, в този спектакъл. Недялко Йорданов е написал неповторим текст, само че преди време, когато трябваше да се направи този театър, не можа да стане “, сподели Радевски.

„ Наистина театърът имаше потребност от подобен тип театър. Нека покажем и това лице на тези млади артисти тук, при нас, дано потвърдим, че младите могат да влязат в салона не по обвързване, а тъй като те самите желаят да влязат “, сподели шефът на театъра Румен Бечев.

Спектакълът е за фенове на възраст над 12 години.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР