Изграждането на устойчива и ефективна индустрия не само ще помогне

...
Изграждането на устойчива и ефективна индустрия не само ще помогне
Коментари Харесай

Устойчивата индустрия ще помогне в борбата с климатчните промени и ще повиши печалбите

Изграждането на устойчива и ефикасна промишленост освен ще помогне на света да се оправи с климатичните промени, само че и ще направи бизнесът по-печеливш посредством надалеч по-ниски разноски. Това гласи главното обръщение, отправено от президентът и основен изпълнителен шеф на френския колос Schneider Electric Жан-Паскал Трикоар при започване на петата годишна конференция на компанията Innovation Summit.

" Covid-19 ни сподели какъв брой уязвими сме от природата. Но зад вълната Covid-19 идва едно голямо цунами - климатичните промени ", уточни той. И акцентира, че посоката на Schneider е ясна: всички компании би трябвало да имат опция да се възползват оптимално дейно от силата и ресурсите, които имаме.

Schneider Electric е водач в цифровата промяна на енергийния мениджмънт и автоматизацията, като дава цялостни решения, които оказват помощ на промишлеността да следи, проучва и управлява потреблението на сила и да планува потребността от предварителна поддръжка.
 Снимка 501294
Източник:

Трикоар показва, че ние сме първото потомство, което разбра за заплахата от климатичните промени - и последното, което може да обърне процеса. Той акцентира, че въглеродният отпечатък би трябвало да бъде понижен с 20% през идващите 20 години, с цел да ограничим нарастването на температурите с до 1,5°C.

" Някои хора изправят една против друга технологията и екологията. Но ние имаме вяра, че софтуерните ще ни разреши да реализираме нужната резистентност ", безапелационен е той.
 Снимка 501292
Източник:

Жан-Паскал Трикоар се причислява към Schneider Electric през 1986 година През 2001 година става част от Изпълнителната комисия, която ръководи интернационалното поделение, а в края на 2003 година е назначен за основен действен шеф. Три години по-късно става президент и основен изпълнителен шеф, а през април 2013 година застава на поста ръководител и основен изпълнителен шеф.

Кариерата му в Schneider Electric се развива главно отвън Франция, като той следи бизнеса в Италия, Китай, Южна Африка и Съединени американски щати.

От една страна стои цифровата промяна: Интернет на нещата (Internet of Things, IoT), който свързва всичко и ни дава опцията да получаваме ясни данни; както и машинното образование и изкуственият разсъдък, който ни разрешава да ги проучваме и разберем. От своя страна това дава повече предвидимост и сигурност в активността, съкращавайки повредите и изключителните разноски.

От друга страна стои електричеството: " единственият метод да декарбонизираме силата ", споделя Трикоар. В момента едвам 20% от силата, която консумираме, е електричество. Но след 20% този дял ще се увеличи до 40%. Нещо повече, през днешния ден едвам 6% от електричеството е от възобновими източници, а след две десетилетия ще нарасне до 40%.Така автоматизацията и чистото електричество ще донесат нужната резистентност и успеваемост, споделя още Трикоар. Той обаче предизвести, че не би трябвало да изчакваме да се случи едното или другото, а да действаме през днешния ден.

На пазара към този момент има решения, които вършат допустимо това. Един образец е точно Ecostruxure на Schneider Electric, която от началото на 2018 година до първото полугодие на 2020 година е икономисала 107 млн. метрични тона въглероден диоксид.

В същото време тя пести и разноски на промишлеността. Например производителят на храни и питиета Yili в Китай реализира с 20% по-висока оперативна успеваемост и понижава с 5% употребяваната електрическа енергия след въвеждане на решението. Системата е била внедрена и в ютилити компанията Enel, която чака €10 млн. по-малко разноски през идващите 18 месеца поради опцията да предотвратява повреди.

Цитирана бе и неназована рафинерия, при която потреблението на сила се понижава с 15% посредством по-добро ръководство. Това пести $200 млн. и 570 млн. тона въглероден диоксид.
 Как Schneider Electric избра Пловдив за най-умната си фабрика в Източна Европа
Как Schneider Electric избра Пловдив за най-умната си фабрика в Източна Европа

Инж. Мария Топчийска, изпълнителен шеф на предприятието, пред money.bg

В рамките на конференцията компания сподели и най-новото си потомство артикули.

Сред тях е нова гама разпределителни табла с ниско напрежение, PrismaSeT Active и ново потомство прекъсвачи ComPacT, които ще бъдат налични на пазара през 2021 година Те ще дават сериозно значима информация, обвързвана с рисковете от пожар и електрическото зареждане в системите на постройките. Облачната съгласуваност на PrismaSeT Active ще разреши на потребителите непрестанно да наблюдават разпределението на зареждането и да получават вести при положение на рискови загуби на сила.

Новото потомство прекъсвачи дават обещание и огромни ергономични усъвършенствания, както и модулни аксесоари за разширение на потенциала за благоприятни условия за наблюдаване.

Schneider Electric сподели и ново потомство комутационни апарати SM AirSeT, които употребяват въздух и вакуумна технология вместо парниковия газ SF6, който нормално се съдържа в електрическото съоръжение, употребявано за зареждане на мрежата и промишлените електрически съоръжения.

SM AirSeT е построен и с мисъл за IoT съгласуваност, което носи преимуществото от подробни данни за разбор на ръководството и оптимизацията на мрежата.

Представена бе и EcoStruxure Automation Expert, първата в света софтуерно-ориентирана система за индустриална автоматизация.
 След Smart Factory, Schneider Electric откриха в Пловдив и Innovation Hub
След Smart Factory, Schneider Electric откриха в Пловдив и Innovation Hub

Това е първият сходен хъб и в него гостите на завода ще могат да изживеят IoT решенията на компанията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР