Изграждането на газопровода „Северен поток-2“ ще продължи в началото на

...
Изграждането на газопровода „Северен поток-2“ ще продължи в началото на
Коментари Харесай

Строежът на „Северен поток-2“ стартира отново през декември

Изграждането на газопровода „ Северен поток-2 “ ще продължи при започване на декември след пауза от към година. Това заяви радиостанция NDR с позоваване на представител на компанията Nord Stream 2 AG.

Според NDR, Управлението на водните пътища и корабоплаването на Щралзунд е призовало капитаните на корабите да бъдат изключително деликатни, когато плават на юг от региона на Адлергрунд в Балтийско море заради началото на строителните работи там на 5 декември. Както отбелязва радиостанцията, точно в този регион приключват две тръби, които водят от точката на сушата на „ Северен поток-2 “ – станцията в Любмин – до Балтийско море.

Nord Stream 2 AG означи пред NDR, че краищата на тръбопроводите ще излизат от морското дъно и ще бъдат положени още 2,6 км от бъдещия газов път. Обикновено подобен сегмент се поставя за 1-2 дни, прецизира радиостанцията. В момента е належащо да се положат още към 75 км за свързване на тръбопроводите. Други детайлности не са предоставени. Не се оповестява какъв транспортен съд ще извърши работата.

В петък стана известно, че управляващите на федералната провинция Мекленбург-Предна Померания желаят да основат организация с нестопанска цел, която да се бори за цялостното осъществяване на плана. Неин началник, съгласно немските медии, ще бъде някогашният министър-председател на района Ервин Зелеринг. /БГНЕС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР