Изграждане на планетариум в Бургас със съответната система възлага Държавното

...
Изграждане на планетариум в Бургас със съответната система възлага Държавното
Коментари Харесай

Пристанище Бургас ще строи планетариум

Изграждане на планетариум в Бургас със съответната система разпорежда Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “ – Търговско предприятие „ Пристанище Бургас “. Прогнозната стойност на обекта е близо 2 млн. лв. с Данък добавена стойност.
Той ще бъде разположен в така наречен „ Зона за публичен достъп на транспортен възел - морска гара, железопътна гара и автогара Бургас “, избрана през 2008 година за обект с национално значение.

Проектът за планетариум е умислен като продължение на нейното развиване, което стартира с построяването на Морска гара, отварянето на портала за свободно прекосяване на жители до хотел „ Приморец ”, реконструкцията на „ Магазия 1 ” и построяването на „ Конгресен център ”.
Южната част на Пристанище Бургас се обособява като зона за спорт и зона за културно-образователни мероприятия, проведени за поданици и посетители на град Бургас.
Обектът ще е сред Морска гара и пътната връзка на кръговото придвижване до Яхт клуб „ Порт Бургас ”.
Сградата ще съставлява сферично тяло над стоманобетонна подова плоча с 12 градуса надолнище, ограждащ пръстен, служител по едно и също време за външна страна и козирка над входа. Тя ще е с габарит 12 метра външен диаметър,  а прожекционният купол вътре ще е с 8 метра диаметър. 

Поръчката е стартирала през август месец и към този момент има определен реализатор, само че до контракт към този момент не може да се стигне, защото класирането е обжалвано.
Само две компании са подали предложения да изпълнят характерната задача. Двете са регистрирани в Бургас.
Едната е „ ЕКИП 5 “ ООД на татко и наследник Мартин и Димитър Василеви. Нейната оферта е да построи планетариума против 1 949 738 лева и в период от 180 календарни дни.
Другата е „ АКЗ – Бургас “ на съветския жител Артем Михайлович Сахаров. Неговото ценово предложение е за 1 949 968 лева Тоест,  само с 230 лв. повече. Даденият тук период е от 192 дни.

При критерии за осъществяване: цена – с 60% тежест,  и период (40%), за реализатор е определена компания „ Екип 5 “, която ще употребява компания „ Адел М “ ЕООД (за 11% от дейностите).
Несъгласен с класирането обаче съперникът е подал тъжба в Комисията за защита на конкуренцията против Директива за птиците „ Пристанищна инфраструктура “.  Тя е подадена на 25-ти ноември и е със статус „ иницииран развой “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР