Изглежда всички свикнаха с непрекъснатите финансови затруднения и непрекъсната загуба

...
Изглежда всички свикнаха с непрекъснатите финансови затруднения и непрекъсната загуба
Коментари Харесай

HTC постави нов антирекорд по приходи за последните 5 години

Изглежда всички привикнаха с непрекъснатите финансови усложнения и непрекъсната загуба на тайванската компания HTC и нейните тримесечни доклади към този момент не са изключително забавни. Но на юлския финансов доклад на тогавашния водач в производството на смарт телефони несъмнено си коства да се обърне внимание. Това е самобитен антирекорд на HTC.

И по този начин, приходът на HTC за миналото тримесечие е едвам $45,7 милиона. Това значи освен 77% годишен спад на приходите , само че и най-лошият резултат през последните 15 години. Спадът на прихода във връзка с предходното тримесечие е 37,5%.

Доходите на HTC за последните шест месеца възлизат на $555 милиона. Това е с 54% по-малко в сравнение с през първото полугодие на 2017 година.

Може да се каже, че флагманският смарт телефон U12+ с една от най-хубавите камери на пазара (второ място в рейтинга на DxOMark), по никакъв метод не оказа помощ на компанията да усъвършенства своето финансово състояние. Може би нещата ще се подобрят след излизането на блокчейн смарт телефона HTC Exodus тази есен. Производителят има огромни очаквания по отношение на това устройство, само че надали ще стопи загубите. И още, наскоро HTC направи огромни съкращения на щата, с цел да понижи загубите.

Остава да прибавим, че след публикуването на тримесечния финансов доклад на HTC, акциите на компанията поевтиняха с още 5,5%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР