Изглежда повече , отколкото се смяташе досега, могат да заразяват

...
Изглежда повече , отколкото се смяташе досега, могат да заразяват
Коментари Харесай

Още два коронавируса от различни семейства може да се окажат пандемична заплаха

Изглежда повече, в сравнение с се смяташе до момента, могат да заразяват хора. Това е заключението в.
В публикацията се обръща внимание на коронавируси от разнообразни фамилии и проучвания, които демонстрират, че те могат да минават от един биологичен тип на различен, в това число хора.
 Д-р Брънзалов: Вирусът към този момент няма терен за развиване, какъвто имаше предходната година Д-р Брънзалов: Вирусът към този момент няма терен за развиване, какъвто имаше предходната година
„ България към този момент разполага с належащо количество ваксини, доста е усъвършенствана логистиката. Остава въпреки всичко да има на кой да ги...
Първият ковид има характерностите на коронавирусите от алфа фамилията. Припомняме, че до момента известните фамилии на коронавирусите са алфа, бета, гама и делта. От бета фамилията е SARS-CoV-2 – вирусът, който провокира COVID-19. От същото семейство са ТОРС (SARS-CoV, Тежък изострен респираторен синдром) и МЕРС (Близкоизточен респираторен синдром).
Новият вирус е открит в проби на осем деца в Малайзия, които са приети в болница с пневмония през интервала 2017 – 2018 година – от общо 301 души, влезнали в болница с пневмония. Всички те са оздравели и изписани след болничен престой в границите на сред 4 и 7 дни, само че проучванията на взети проби от носоглътката им демонстрират забавен феномен – ковид, който съчетава генотипа на други четири ковид. Т.нар. S-протеин, които е белтъкът, с който коронавирусите заразяват, съчетава в себе си характерностите на кучешки ковид, на ковид при прасетата и на котешки ковид. Тази " вирусна фантазия " евентуално се е образувала в течение на дълго време - неусетно, защото допреди COVID-19 практиката да се вземат проби за вирус от носоглътката за проучване въобще не е нещо публикувано в световен мащаб.
Засега няма ясни доказателства, че вирусът може да се предава от човек на човек – при децата той е пристигнал от животинска популация (може да е от куче, от котка, от прасе) и най-малко към този момент данните са, че тази трансмисия е еволюционна задънена улица, защото не наподобява S-протеинът да е по-добре приспособен за хора, в сравнение с за животни. Но докога?
Алфа коронавирусите, които заразяват хора, провокират единствено простуда и се карат нормално в детска възраст – по-възрастните хора имат мощен имунитет против тях. Това е и обяснението, че този съответен вирус е поразил деца.
 Ваксинацията оказва помощ на Съединени американски щати да се оправя все по-успешно с ковид Ваксинацията оказва помощ на Съединени американски щати да се оправя все по-успешно с ковид
Ваксините се оказаха превъзходен съдружник в борбата на Съединени американски щати против вируса, оповестява CNN, представена от БГНЕС. " За първи път от началото на панд...
На науката е известно, че най-малко три кучешки ковид постоянно се смесват с котешки коронавируси и такива, които се срещат при прасетата.
Вторият вирус обаче наподобява има по-опасен капацитет. Става въпрос за ковид от семейство делта. До 2012 година се е смятало, че тези вируси заразяват единствено птици. Но тогава, в Хонконг делта ковид е заразил прасе – най-вероятно е прескочил от пойни птици. През 2014 година въпросният вирус провокира смъртоносна зараза след бебета свине в Съединени американски щати, а лабораторни проби демонстрират, че може да заразява кафези на пилета, свине, само че и на хора! Характеристиките на заболяването при прасетата – мощна диария и упорита зараза.
През март, 2021 година, учени от Флорида разгласиха към момента, че са разкрили делта свински ковид в проби от кръвен серум от 3 деца в Хаити. Този ковид се разграничава много от открития в Хонконг, за който някои вирусолози настояват, че е евентуална пандемична опасност. В момента има опити да се вършат проби на деца в Хаити, с цел да бъдат открити антитела против свинския ковид. А обявата на учените от Флорида към този момент е в развой на самостоятелна критика.
" Мисля, че колкото повече търсим и ревизираме, толкоз повече ще откриваме, че коронавирусите минават от един биологичен тип в различен ", разяснява Стенли Пърлман, вирусолог от Университета в Айова, който е част от екипа, проучил " кучешко-котешко-свинския " ковид.
 Без групов имунитет пандемията няма да си отиде и всеки на планетата ще е заплашен Без групов имунитет пандемията няма да си отиде и всеки на планетата ще е заплашен
Испанското държавно управление предвижда, че Испания ще доближи 70% от популацията си, имунизирано против COVID-19 доникъде на август, прог...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР