Изглежда най-големият онлайн хипермаркет в света Amazon, без да иска,

...
Изглежда най-големият онлайн хипермаркет в света Amazon, без да иска,
Коментари Харесай

Неочаквано: Amazon е продавала пиратски версии на известни игри

Изглежда най-големият онлайн хипермаркет в света Amazon, без да желае, е почнал да продава пиратски копия на видеоигри. Или най-малко съгласно сведения на доброжелатели съответни съмнителни компании са употребявали дистрибуторския гений на уеб страницата, с цел да продават пиратски копия на видеоигри.
Ако видите огромния шлагер за оцеляване и мениджмънт Frostpunk или марсианския строител Surviving Mars на цени от $3-4, знайте, че това е машинация. Инсталаторите на игрите копират върху дисковете на компютрите файлове от отбраната на GOG.

Измамата в Amazon е видяна от консуматори на порталите ResetEra и Reddit. Единият един от тях с прякора CodependetlyWealthy е документирал закупуването на едно такова копие:

„Реших да платя три $, с цел да си поиграя на детектив, приказваме за пиратство. Някой е взел GOG версиите на игрите, опаковал ги е под собствен личен инсталатор, оповестен от „Ace Media Group LLC“ и ги е пуснал в Amazon. Инсталаторът наподобява лицензиран само че при деинсталирането остават междинни файлове Galaxy64.dll, принадлеждащи на GOG„.

Съмнителните пиратски копия към този момент са свалени от уеб страницата с етикет „временно недостъпни“, тъй че очевидно някой член на гигантския магазин е наясно с казуса. Лично компанията Amazon към момента не е коментирала по случая. Това обаче изобщо не е нов проблем – още предходната година имаше сходно разпространение на играта Lords of Xulima. За нея се оплака самият разработчик Numantian Games. Представител на студиото разяснява през октомври:

„Опитваме се да премахнем нелицензирания дистрибутор, само че Amazon се нуждае от доста документи. Изглежда продаването на пиратска игра не е мъчно, само че в случай че притежателите се оплачат, нищо не може да се направи. Какъв позор!„
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР