Изглежда, че академичната история изобилства от неприемливи реликви, т. н.

...
Изглежда, че академичната история изобилства от неприемливи реликви, т. н.
Коментари Харесай

Неудобните артефакти: древният кораб от Нарян Мар

Изглежда, че академичната история изобилства от неприемливи реликви, т. н. „ неуместни артефакти “. В същото време открития, които не се вписват в каноните на обичайна просвета се вършат от самите университетски учени.По-долу ще Ви срещнем с нов образец от Нарян Мар.Поради световното стопляне безконечната заледеност се отдръпва и сектори от земята, които преди този момент са били под пласт лед, в този момент се разкриват. Това се случва на всички места и Нарян Мар не прави изключение.През юни 2020 година там се случва събитие, което към момента повдига повече въпроси, в сравнение с дава отговори.В размразените територии локалните поданици откриват странна пръст, необикновена за тези земи. Състои се от високо наличие на хумус и черна почва.


 1 1 - Неудобните артефакти: античният транспортен съд от Нарян Мар
Самият факт, че там има такова количество пръст приказва за сериозен кален поток. Пристигналите на мястото на откритието специалисти откриват, че преди 7-8 хиляди години там е имало речно корито. Вероятно самата водна артерия е била още по-стара, защото безконечната заледеност е напредвала в продължение на десетки хиляди години.Но това не е най-интересната част от тази история.Сред черноземната купчина учените откриват остатъци от антична лодка или дребен транспортен съд. Дължината на находката надвишава 10 метра. Съдът се състои от дървени елементи, закрепени с стоманени пирони, което незабавно провокира неразбиране измежду откривателите.Факт е, че плавателната река е съществувала минимум преди 18-20 хиляди години, когато безконечната заледеност към момента не е обхванала изцяло тези земи. Но в тези далечни времена никой не би могъл да сътвори сходни стоманени пирони и лодки.Внимателният разбор на находката носи още повече загадки. Оказва се, че корабът е претрупан с разнообразни антични животни, тъй като измежду останките са открити техни кости. Видовете са много разнородни – бобри, лисици, вълци, даже мамути.Именно последното дефинитивно слага учените в затруднено състояние. Костните остатъци от мамути не се вписват във времевите интервали, когато са основани стоманените гвоздеи.

 2 1 - Неудобните артефакти: античният транспортен съд от Нарян Мар
Един от археолозите споделя пред кореспонденти:„ В славянската просвета се загатва за световен прелом, сходен на историята за Потопа. Намереният транспортен съд наподобява на същински Ноев ковчег. Защо на него има разнообразни животни? “Четете още: Древни изобретения отвън актуалното разбиранеДопълнителна информация за тази находка в пресата липсва. Според един източник възрастта на стоманените гвоздеи е избрана на 6000 години. Това е едно от нещата, които вършат този артефакт неповторим, тъй като се счита, че в тези дни металургията не е развита промишленост. Особено топенето на пирони за строене на структура.Освен това огромният въпрос е – по какъв начин корабът се е озовал във постоянно замръзналия пласт, който е на десетки хиляди години? Някакво противоречие с дати или общи показа за ледниковия интервал?Има версия, че пироните са датирани от десетки хиляди години и това прекатурва „ с главата надолу “ визията за античните хора. Според тази догадка по времето на кроманьонците на Земята към този момент е съществувала цивилизация, която ги е изпреварила в развиването си. С други думи, корабът от Нарян Мар не се вписва в обичайните исторически канони.

 3 - Неудобните артефакти: античният транспортен съд от Нарян Мар
Академикът на Руската академия на науките Антон Силянов приказва по този въпрос в средата на предходната година:„ Все още не сме подготвени да дадем изчерпателни мнения за тази находка. Геоложките данни демонстрират, че по времето, когато корабът е бил в коритото на античната река е имало пласт от няколко метра безконечна заледеност. От друга страна, стоманените предмети на артефакта са необикновени за онази ера. Откритието в Нарян Мар е не просто тайнственост за учените, а същинска детективска история. “Гвоздеите, изковани от желязо демонстрират, че находката е на най-много няколкостотин години. Вечната заледеност е на десетки хиляди години и учените не схващат по какъв начин „ по-младият “ транспортен съд се е озовал под по-древния пласт на земята.Изследователите не престават да се пробват да разкрият мистерията на кораба от Нарян Мар.Древните митове на северните нации описват за митичен народ на металурзи. Те живеели в каменни къщи с пещи, където можели да топят разнообразни метали и да ги комбинират един с различен. Може би тези митове въобще не са легенди …?Разкопките на мястото на находката към момента са замразени, тъй като археолозите се опасяват да не повредят нежния корпус на кораба. Или повода е напълно друга …?Какво мислите Вие?
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР