Издирваният от прокуратурата бизнесмен Васил Божков обяви в ефира на

...
Издирваният от прокуратурата бизнесмен Васил Божков обяви в ефира на
Коментари Харесай

Божков: Общото между мутрите днес и преди години е Борисов, различното е Пеевски

Издирваният от прокуратурата предприемач Васил Божков разгласи в ефира на bTV, че е почтен, само че се опасява за живота си и по тази причина не се е прибрал към момента в България. По думите му той сега се намира в Дубай.

Божков насочи обвинявания против премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и основния прокурор Иван Гешев.

Бизнесменът разгласи, че България не е правова страна. Той изясни, че е бил 2-3 седмици в затвор в Дубай, само че е бил освободен. Въпреки интернационалната заповед за арест, по думите му от българското обвиняване не са се пробвали да се свържат с него.
Васил Божков пред bTV: 2-3 седмици бях в затвор в Дубай Бизнесменът разгласи, че в арабската страна е дружно с Георги Попов и живеят в апартамент чартърен
„ България се ръководи от хунта сега. Докато не ми се случи това нещо, аз не имах вяра “, добави той.

Връзките в Комисията по хазарт и Владислав Горанов

Едно от 11-е обвинявания против предприемача е за рушвет на чиновник в Комисията по
хазарта и че с помощта на връзките си е икономисал на държавния бюджет към 210 млн. лева от частните лотарийни игри.

„ С Комисията по
хазарт аз не съм имал в никакъв случай контакти. Всичките ми контакти по този бизнес са били с Влади Горанов, персонално. За което имам безчет доказателства. Законът не се пояснява, той се извършва. При едни правила – данъкът е един, при други правила – различен. Затова тотото е плащало един налог, а ние различен “, сподели Божков.

Той добави, че финансовият министър не му е разрешавал да поддържа връзка с членове от Комисията по
хазарт. Божков прикани Горанов да си подаде оставката.

По думите му налагането на запор без инспекционен акт е нелегално. Той загатна, че приготвя сигнал до всички институции у нас.

Обвиненията, бухалките и Иван Гешев

Срещу Васил Божков има повдигнати 11 обвинявания. Бизнесменът непосредствено съобщи, че прокуратурата у нас се употребява като бухалка от ръководещите. Той косвено съобщи, че са му желани подкупи, като съпостави обстановката с мутрите и годините на Прехода. Не посочи тъкмо защо са му желани пари.

„ Бухалките към този момент не са прътове и вериги, бухалките са прокуратура, ДАНС и Национална агенция за приходите – унищожават всичко. Едни им споделят мафия, други хунта “, добави той.

Хазартният необут съобщи, че прокуратурата „ хвърля обвинявания “, без да има влезнала в действие присъда.

„ Гешев реши, че съм отговорен ли? Мислите ли, че щях да изляза от ареста, в случай че бях останал в България? Не приказвам, че ще бъда арестуван за няколко месеца, а че физически няма да изляза. Случват се нещастни случаи в арестите. Това са хора, които нямат задръжки “, уточни Божков.

Бизнесменът съобщи, че ще съди България поради отнетите му артефакти. „ Талибанът Гешев и неговите прислужници унищожават международни културно-исторически полезности. Още не е унищожено още, само че да се прибира в чували е вандалщина “, уточни той.

Съдбата на ФК „ Левски “ и Бойко Борисов

За тежкото финансово положение на ФК „ Левски “ Божков упрекна премиера Бойко Борисов. По думите му министър-председателят е „ унищожил фирмите “, които са издържали клуба. По-рано тази седмица министър председателят уточни, че страната може да отпусне заем на тима, само че в случай че се смени собствеността.

„ Да е дал една стотинка персонални средства Борисов за нещо? Как Борисов ще избави „ Левски “, ще му даде заем? Или ще откри различен глупак, който да устоя „ Левски “, а след това да го арестуват и него? Аз съм вложил 25 млн. лева за една година, „ Левски “ беше постоянен клуб и вървеше нагоре “, разяснява Божков.
Божков: Готов съм да дам акциите на всеки един, само че " Левски " няма бъдеще (ВИДЕО) "Борисов унищожи "Левски ", съобщи финансовият покровител на "сините "
Божков изрази подготвеност да продаде акциите на клуба на всеки един „ сериозен вложител “ или да ги подари на почитателите, в случай че по този метод ще избави клуба.

„ Целият наказателен уред работи. А Борисов за какво се оправдава, че запорите са от прокуратурата, запорите са от Национална агенция за приходите, от Влади Горанов. Какво желае да замете Влади Горанов? Ако не е знаел за закона, значи е неприятен министър и е време да си подаде оставката “, разяснява предприемачът.

Божков насочи и друго обвиняване против премиера – че има връзка с подземния свят, който се ръководи от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски .

„ Общото сред мутрите през днешния ден и преди години е Борисов. И тогава беше и в този момент. Различното е Пеевски. Тогава го нямаше, а в този момент го има. Ролята му е да седи в сянка като паяк и да дърпа конците. Да не би аз да съм назначил Гешев за прокурор, обществена загадка е кой го назначи “, посочи Божков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР