Издаването на първото в България електронно уверение за студенти беше

...
Издаването на първото в България електронно уверение за студенти беше
Коментари Харесай

В УНСС издадоха първото в България електронно уверение

Издаването на първото в България електронно увещание за студенти беше демонстрирано пред студенти в Университета за национално и международно стопанство (УНСС) с присъединяване на ректора проф. доктор Димитър Димитров и с министъра на електронното ръководство Георги Тодоров, оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение.

Събитието бе в границите на откриването на първата лекция от Академията по електронно ръководство, в която студентите на УНСС ще имат опция да усвоят характерни умения персонално от представители на Министерството на електронното ръководство.

" С Министерството на електронното ръководство подписахме меморандум за съдействие и Академията по електронно ръководство и електронното увещание, което ще представим през днешния ден пред вас и са част от това партньорство ", сподели проф. доктор Димитър Димитров. Той означи, че " УНСС предлага 21 онлайн услуги на своите студенти, само че това се случва за първи път ". Днес присъстваме на исторически миг - издаването на електронното увещание е първата услуга на УНСС, която става част от държавния указател на електронните услуги на Министерството на електронното ръководство и всички вие ще имате опция да се възползвате от тази нова електронна услуга, сподели ректорът.

" За мен е чест да открия точно тук в УНСС, чийто ученик съм и аз, първата по рода си електронна академия, която се случи с помощта на напъните както на академичната общественост, по този начин и на експертизата, която имаме в Министерството на електронното ръководство. Това още веднъж демонстрира какъв брой е значимо страната да си партнира дейно с университетските среди. Защото би трябвало да търсим повишение на стандартите на държавното ръководство, а това неизбежно дава резултат и върху вашето образование. Защото единствено посредством прелестното образование, което предлага УНСС, вие ще станете един ден или бъдещите чиновници и управленци на страната, или пък ще намерите своето предопределение в университетските среди или в бизнеса ", сподели министър Георги Тодоров и показа пред студентите главните функционалности на Министерството на електронното ръководство, като акцентира " електронното ръководство е главната платформа за цифрова промяна на обществото ". Нашата задача е да създадем електронна среда и условия за улеснение и сигурност при потребление на електронни услуги, повишение доверието на потребителите в електронното ръководство, възстановяване отбраната на данни и правата на потребителите в цифрова среда, означи той.

" Положихме доста старания и благодаря на Министерството на електронното ръководство за подадената ръка, за това, че толкоз бързо се отзоваха на една наша отдавнашна фантазия да стартираме да разпространяваме електронните услуги за студенти. Нашата цел е в околните месеци-година да имаме доста огромен % електронни услуги за студенти, тъй че нашата администрация да може да работи в един малко по-облекчен режим, за студентите да има по-голямо улеснение и по-голяма експедитивност на снабдяване на услугата ", съобщи доцент доктор Росен Кирилов, зам.-ректор по цифровизация и киберисигурност на УНСС.

След откриването на първата от поредицата лекции от Академията по електронно ръководство студентът от втори курс в специалността " Бизнес информатика и връзки " Кристиян Тодоров получи електронно увещание номер 1, като показва образно пред студентите стъпките от подаването на заявката на интернет страницата на Министерството на електронното ръководство до приемането на документа, подписан с електронен автограф.

Електронното увещание е подписано с електронен автограф от администрацията на УНСС и е годен електронен документ, който ще послужи на студента пред съответната институция, за която е належащо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР