Издателят и бивш депутат на Демократична България Манол Пейков реализира

...
Издателят и бивш депутат на Демократична България Манол Пейков реализира
Коментари Харесай

Манол Пейков събра близо 100 генератора за Украйна

Издателят и някогашен народен представител на " Демократична България " Манол Пейков осъществя доста сполучлива акция за събиране на средства за генератори, които да бъдат дарени на Украйна - самодейността продължава до 02.12, само че към този момент реализира чудесни резултати.

След като през вчерашния ден разгласи, че към този момент е намерил 73 елемента, през днешния ден броят продължава да нараства:

" Вече приближаваме до заветното число от 100 (сто!) генератора, " написа той във Фейсбук. " Няколко души ми изпратиха личните си (в множеството случаи – напълно малко използвани) генератори. (Пристигнал е един, очаквам още пет.) "

Пейков споделя и превод на писмо на украински, прикрепено към един от предоставените генератори:

" Скъпи украински братя,
Ние сме с вас във вашата битка с съветския агресор и ще бъдем с вас до цялостната ви победа. Милиони българи ви поддържат, макар нашите корумпирани политици! С вас ще сме до края!
Слава на Украйна!
Стоян и Росица Накаленови, 1 дек 2022 година "

Кампанията стартира на 26 ноември, откакто ръководещият съучастник на ИК Жанет 45 заяви с обява в обществените мрежи, че е получил публично питане от Одеса за 20 бр. бензинови генератора.

В идващите дни до него стигнаха още редица молби, измежду които и такава за цели 43 бр. от кмета на Нетишин Александър Супрунюк. Градът се намира наоколо до атомната централа Хмелницки.

" Подложени сме на обстрел и в случай че се случи нещо, каквото и да е – това е мъртъв град. Всички, до последния човек, би трябвало да влязат в бомбоубежищата. В града има 64 убежища. 21 от тях са оборудвани с елементи. Търсим генератори за останалите 43, " предава думите му Пейков. " Безкрайно ви благодаря. Дори и един да пратите, за нас ще е скъпо. И да знаете, че в случай че някой ден изпаднете в потребност, ние също ще ви помогнем. "

В средата на идната седмица ще бъде оповестен цялостен доклад за акцията - получените пари, броя и типа на закупените генератори, плануваната дата на експедиране, както и крайния адресат на всеки един закупен генератор.

Главният изпълнителен шеф на Ukrenergo Володимир Кудрицки заяви, че енергийната конструкция на страната е претърпяла " колосални " опустошения при съветските ракетни офанзиви и на процедура нито една централа не е останала незасегната.

" В Украйна има недостиг на производството на електрическа енергия. Не можем да генерираме толкоз, колкото потребителите могат да употребяват, " сподели той на брифинг по тематиката преди седмица.

По-рано стана известно, че турската компания Karpowership е в договаряния за изпращането на, които са способни да зареждат 1 милион дома.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР