Издателска къща Хермес“ кани пловдивчани на среща със сладкодумния разказвач

...
Издателска къща Хермес“ кани пловдивчани на среща със сладкодумния разказвач
Коментари Харесай

Сладкодумният пътешественик Максим Минчев идва в Пловдив

Издателска къща „ Хермес “ кани пловдивчани на среща със сладкодумния повествовател Максим Минчев. Събитието ще се организира на 3 май (четвъртък) от 18,00 ч. в книжарница „ Хермес “ – Централ, ул. „ Княз Александър І “ №43.

То е част от литературното турне на създателя, което стартира на 24 април в Русе и ще продължи в Пловдив, София и други градове.

Съзнавам, че когато човек е бил допълнително от 140 страни на петте континента, доста мъчно ще отговори на въпроса кои са най-любимите му измежду тях. Съзнавам също, че сходни въпроси са малко нелепи. Всички страни са ми обичани. И въпреки всичко в последно време се хващам, че ме тегли към Африка. Затова още веднъж избрах Черния континент за идната, трета книга от поредицата „ Пътешествия с Максим “, споделя авторът/

След Кения, Танзания и Занзибар в „ Alo Boo Safari “ и Белиз, Кабо Верде, Бутан и Палау в „ Търсачи на миражи “ в този момент ще се отправим към малко познатата Намибия. А за какво Намибия? Ще разберете, когато прочетете книгата.

За създателя

Максим Минчев е роден на 5 юни 1953 година в София. Завършил е публицистика в Лвов, Украйна, и е бил стипендиант на НАТО в Брюксел.

От 1991 година е член на Управителния съвет и пресдиректор на Атлантическия клуб в България, президент е на Асоциацията на българските медии по света, член е и на УС на Евроатлантическата асоциация за интернационална политика и сигурност.

Членува в Съюза на българските публицисти, в Международната организация на публицистите, в Съюза на българските писатели. Той е съставител на книгата „ Соломон Паси. Статии, отзиви, мнения, изявленията отвън протокола “, която излезе със знака на „ Хермес “.

Максим Минчев съчетава сполучливо работата си на дълготраен шеф на Българска телеграфна агенция с огромната си пристрастеност – пътешествията. Той е посетил 142 страни на 5 континента и е написал девет книги. Член е и на FIJET (Международна организация на писателите и публицистите, пишещи за туризма).

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР