издаде указ за разпускане на парламента на страната - последната

...
издаде указ за разпускане на парламента на страната - последната
Коментари Харесай

Португалският парламент бе разпуснат

издаде декрет за разформироване на Народното събрание на страната - последната публична стъпка преди оповестените по-рано предварителни парламентарни избори на 30 януари, осведоми Ройтерс.

Указът бе публикуван в последния вероятен ден за разформироване на Народното събрание, което би трябвало да стане най-малко 55 дни преди изборите.

Предсрочният избор беше провокиран от отхвърлянето от Народното събрание на проектобюджета на социалистическото държавно управление на малцинството през октомври - ход, който на процедура постави завършек на относителната политическа непоклатимост в Португалия през последните шест години.

Социалистите водят в социологическите изследвания с поддръжка сред 38,5 и 39%, надалеч пред социалдемократите (24,6-28,1%), само че не им доближава парламентарно болшинство.

Според анализатори политическата невъзможност евентуално ще продължи и след изборите, което може да затрудни осъществяването на плановете, финансирани от фондовете на Европейски Съюз за възобновяване от пандемията, и да натежи на вероятностите за напредък на Португалия.
 Португалия потегли към предварителни избори
Португалия потегли към предварителни избори

Бюджетът стана мотив за разпускането на парламента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР