Изчисленията показват, че при пълен локдаун в зимните курорти загубите

...
Изчисленията показват, че при пълен локдаун в зимните курорти загубите
Коментари Харесай

При пълен локдаун в зимните курорти загубите ще са около 1 млрд. лв., според николова

Изчисленията демонстрират, че при цялостен локдаун в зимните курорти загубите ще възлизат на към 1 милиарда лева Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в предаването „ Събуди се “ по Нова телевизия във връзка ограниченията в туристическия бранш и желанието на немския канцлер Ангела Меркел ски курорти да бъдат затворени.

Тя изясни, че българските курорти съблюдават всички противоепидемични ограничения. С моя заповед бяха издадени инструкции, които бяха заимствани от най-хубавите ски дестинации. Те се съблюдават безупречно, демонстрираха инспекции, като се изключи някои административни пропуски. Не смятам, че някой от сектора би си разрешил риск или неточност, които могат да ударят целия бранш, акцентира министърът.

Вицепремиерът бе безапелационна, че въведените от държавното управление ограничения са навременни. Опитваме се да съблюдаваме салдото сред това стопанската система да работи и да запазим здравето на хората. В сегашния случай доста е значима дисциплината и смятам, че в случай че се активизираме за 3 седмици ще можем да посрещнем Коледните и Новогодишните празниците с обичаните хора, посочи още тя. Относно резервациите министър Николова регистрира спад в записвания за идната зима в размер на 40%. И добави, че се води доста засилена рекламна акция на балканските страни. В тази връзка тя разяснява, че границите ни би трябвало да останат отворени, като единственото изключение да бъде PCR тест. Министър Николова сподели още, че бизнесът не се дели на туристически, на транспортен или на различен тип. Той е един и за всеки би трябвало да има помощ, като не би трябвало да бъде оставен самичък в тази тежка обстановка. Тя изрази очаквания, че туристическият отрасъл ще бъде еластичен във връзка с опцията да кандидатства по новите стопански ограничения и добави, че все още за секторите туризъм и ресторантьорство е обезпечена помощ за над 23 млн. лева По думите на вицепремиера към сегашния миг местата за настаняване и спа центровете не са затворени, като работят с опция да дават кетъринг услуга въз основата на румсървис по стаите. Тя обясни, че браншът е изискал опция в хотелите хранене да се прави присъствено единствено за гостите си. Това е и моята позиция. Аз съм поискала това да бъде позволено от здравните управляващи, само че към сегашния миг към момента нямаме отговор, разясни министър Николова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР