Изчерпват се местата за болни с COVID-19 в лечебните заведения

...
Изчерпват се местата за болни с COVID-19 в лечебните заведения
Коментари Харесай

Натискът над болниците: Пациенти обикалят с часове в търсене на свободни легла

Изчерпват се местата за заболели с COVID-19 в лечебните заведения и интензивните отделения.

Медиците не престават да работят на ръба на опциите си, а пациенти се постанова да бъдат връщани поради липса на кревати.

Часове наред Елена чака мъжът ѝ Валентин да бъде признат в болница в София. Той е с позитивен тест за ковид, зной, температура и голям брой съпътстващи болести.
Снимка: bTV
" Във Военна болница му направиха антигенен тест, споделиха, че е позитивен. Там му направиха проучвания споделиха, че не могат да го одобряват, а той е със зной, а сърцето му е отвън темп. Седим и се молим да го одобряват, молим се ", споделя Елена Герасимова.
Снимка: bTV
" Отношението е непоносимо, обикаляме от болница в болница, споделят да чакаме и по-късно ни изпращат у дома ", прибавя дъщерята на болния Евгения.

Заради многото Коронавирус пациенти натискът и напрежението върху лекарите се усилват, а от столичната " Спешна помощ " оповестяват за все по-чести случаи, в които пациенти ги търсят за домашно лекуване, което натоварва още повече системата.
Снимка: bTV
" Безкрайно тежко е, на ръба на човешките благоприятни условия е да се издържи ", признава Катя Сунгарска, представител на " Спешна помощ ".

След часове очакване брачният партньор на Елена по този начин и не съумява да бъде признат в " Пирогов ". А повода е неналичието на кревати. Утре опитите на Валентин да бъде признат в болница ще продължат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР