Избягвайки директния контакт между сензора на изображения и кожата, 3D

...
Избягвайки директния контакт между сензора на изображения и кожата, 3D
Коментари Харесай

Задава се безконтактна 3D идентификация чрез пръстови отпечатъци

Избягвайки директния контакт сред датчика на изображения и кожата, 3D технологията усъвършенства качеството и точността

3D технологията употребява една единствена, евтина цифрова камера, съчетана с няколко LED източника на светлина, следени от компютър

Нова система усъвършенства скоростта и точността на сканирането и сравняването на пръстови отпечатъци, като употребява 3D технология. Най-важното – не се изисква натискане, нито даже леко допиране.

Новата система за безконтактна, триизмерна идентификация посредством пръстови отпечатъци има модернизиран дизайн, който обезпечава освен усъвършенстване по отношение на 2D скенерите, само че и е по-компактен и по-евтин от други 3D системи, заяви phys.org.

„ Ние извеждаме безконтактната биометрична технология до нова висота на скорост и акуратност – на налична цена “, споделя Ажай Кумар от Политехническия университет на Хонконг (PolyU), създал технологията. „ Тази система може да се употребява за доста приложения, в това число идентификация, следствие на закононарушения, надзор на имиграцията и сигурност на достъпа “.

Автоматизираното, контактно 2D идентифициране посредством пръстови отпечатъци постоянно се употребява от правоохранителните органи за идентифициране на хора. Свиването или притискането на пръстите върху твърдата повърхнина обаче може да докара до ограничение размера на изображенията или утежняване на тяхното качество. Това се дължи на деформациите на кожата при притискането, на падение или размазване.
още по тематиката
Избягвайки директния контакт сред датчика на изображения и кожата, 3D датчиците могат доста да подобрят качеството и точността на изображението. Освен всичко този метод е и доста по-хигиеничен.

Има избрани характерни точки в пръстовите отпечатъци, които се смятат за най-надеждните характерности, гарантиращи, че всеки отпечатък е неповторим. Във всеки пръстов отпечатък са налице към 40 до 45 такива точки.

Кумар и неговият екип са създали новаторска система, която разпознава височината и ориентацията на тези точки в 3D. Измерванията им се прибавят към главните данни за местоположението и ориентацията в 2D, удвоявайки количеството информация, заснемано от системите за идентификация с пръстови отпечатъци.

За разлика от други безконтактни 3D системи за пръстови отпечатъци, които изискват голям брой камери и обемисти системи за осветяване, новата технология употребява една единствена, евтина цифрова камера, съчетана с няколко LED източника на светлина, следени от компютър. Собствените логаритми на екипа разпознават характерностите на триизмерните знаци и съответстват с отпечатъците с акуратност от към 97%.

С други думи, тази система е по-компактна и доста по-евтина от съществуващите технологии. Тя също по този начин е и доста ефикасна – времето за обработка е почти две секунди. Екипът е получил няколко американски патента за своите нови технологии и има за цел скоро да комерсиализира продукта.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР