Избягването на значителни фалити изисква бързи съвместни действия, настоява българският

...
Избягването на значителни фалити изисква бързи съвместни действия, настоява българският
Коментари Харесай

Росен Желязков поиска от Брюксел финансова подкрепа за транспортния сектор

Избягването на обилни банкрути изисква бързи взаимни дейности, упорства българският транспортен министър
Министър Росен Желязков прикани Европейската комисия/ЕК/ за финансова поддръжка на транспортния бранш, заяви пресцентъра на транспортното министерство.

„ Транспортният бранш изпитва незабавна потребност от европейски финансови принадлежности, които да подсигуряват бързото възобновяване на фирмите, наранени от ограниченията против COVID-19 “, показва в писмото на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков до европейския комисар по превоза Адина Валеан. Министърът показва още, че с цел да се опази жизнеспособността на бранша е нужна поддръжката на Европейска комисия.

„ Ние упорито насърчаваме Европейската комисия да обърне взор към европейските финансови решения и дотации за бранша. Избягването на обилни банкрути, както и задоволяването на краткосрочните потребности на фирмите изискват бързи взаимни дейности и ограничения на европейско равнище. В този подтекст, ние изцяло споделяме апела, изразен от други страни членки – да се обезпечи на Европейски Съюз по-голяма отбрана за неговите сериозни активи в превоза, като се предизвиква транспортната индустриална политика “, акцентира българският транспортен министър.

В документа Росен Желязков приветства работата и насоките на Брюксел по зелените коридори за тежкотоварния трафик, с които се подсигурява свободното придвижване на артикули. Росен Желязков моли Комисията да предприеме обединен съгласуван метод на европейско ниво, за въвеждане на краткотрайни дерогации на разпоредбите за ръководството и почивките на водачите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР