Избягалият затворник Георги Танчев – Манджата, който вчера (24 април)

...
Избягалият затворник Георги Танчев – Манджата, който вчера (24 април)
Коментари Харесай

Майката на приятеля на заловения: Никого не е укривал

Избягалият пандизчия Георги Танчев – Манджата, който през вчерашния ден (24 април) бе арестуван при акция на полицията, се е укривал в центъра на Пловдив у негов прочут на име Марин. Той също е престъпно проявен и наркозависим. Приятелят на беглеца живее в апартамент на бул. „ Княгиня Мария Луиза”. Наш кореспондент се опита да беседва с Марин. От прокуратурата по-рано през днешния ден оповестиха, че все още не е публично задържан.

„ Марин не е укривал никого и няма общо с бягството. Той няма да беседва с никого”, съобщи майка му Мария пред TrafficNews.

В квартала никой не познава въпросния мъж. Не са засичали и беглеца.

„ Към момента се открива доколко е съпричастен другар на Танчев към бягството. Все още тече следствие по случая. Георги Танчев е с две влезнали в действие присъди, като последната е година и три месеца за разпространяване на дрога. Това ще е трета присъда, като за това действие законът планува до три години затвор. В момента пандизчията е под непоколебим режим”, заяви Атанас Илиев, представител на Районна прокуратура – Пловдив.

Георги Танчев избяга на 10 април от обекта, където бил назначен на работа. Ден преди бягството е назначен на външен неохраняем обект - мандра "Филипополис " в квартал "Прослав ". Следобед той споделил на отговорника на обекта, че излиза да се види със сестра си и повече не се върнал. По-късно се оказва, че той въобще няма сестра.

Манджата неведнъж е лежал в пловдивския затвор за наркопласьорство на дребно. До деня на бягството си Танчев е изтърпявал влезнала в действие присъда за държане на наркотични субстанции в размер на една година „ отнемане от независимост “ при първичен „ общ “ режим. Той е изтърпявал наказването си в Затворническо общежитие от открит вид /ЗООТ/ „ Хеброс “ към Пловдивския затвор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР