Избягалият от затвора рецидивист Владимир Пелов е хитър, пресметлив, дързък

...
Избягалият от затвора рецидивист Владимир Пелов е хитър, пресметлив, дързък
Коментари Харесай

Психолог: Пелов е отчаян, дано не убие невинен


Избягалият от пандиза рецидивист Владимир Пелов е остроумен, прозорлив, дръзновен човек, който е извънредно образован, само че и извънредно обезверен, тъй като няма опция. По този метод го разказа в студиото на „ Тази сутрин” психологът Калин Гайтанджиев.

„ Това е човек, който е подготвен на безусловно всичко. Искрено се надявам в него да останало това възприятие за мъжка чест, което аз помня от 2004 година, когато стъпваше в Кремиковци – с цел да не бастиса почтен. Това няма да е индивидът, който тръгне да го залавя”, акцентира той.

По думите му преди нарушителят е имал опция и дори е бил признат да учи за еколог в СУ с оценка 5,86, до момента в който в този момент е ясно, че ще излезе най-рано на 80 години. „ Единственото, което може да направи, е да бяга. Животът за него не е полезност, най-много – неговият”.

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов разяснява, че 60-процентов е шансът Пелов още да е на българска територия, тъй като в непозната страна ще е доста по-подозрителен, в сравнение с у нас, където няма езикова преграда и има познати, за които полицията не подозира.

Трудно ще бъде заловен по метода, по който се търси. Ако не бъде заловен по горещи следи, то ще бъде заловен инцидентно. Надявам се да не е след закононарушение с човешка жертва, разяснява Радулов.

Според него по света човек като Пелов се охранява в особено крило, до момента в който Централния софийски затвор е мръднал от 1903 година най-вече около камерите. Това обаче не е задоволително: „ Откакто има засилено наличие на видеонаблюдение в столицата и огромните градове, виждаме, че се употребява единствено за следваща работа по (…) това какво тъкмо се е случило. Даже за идентифициране на лицата, които правят закононарушения, тия камери, сякаш, не помагат”.

По думите му пандизчиите нямат почит към надзирателите, тъй като действително местата за отнемане от независимост се ръководят от тези, които са настанени в тях. Гайтанджиев беше безапелационен, че револверът, употребен за бягството на Пелов и на Радослав Колев, е импортиран от надзорник: „ Лишеният от независимост е човек, който си е направил доста добре сметката и знае, че най-прекият метод нещо да стигне до него е през човек”.

Според него в деня на бягството чиновниците на Централния софийски затвор са създали всичко по силите си, само че същински отговорните са подалите оставки поради абсурда шефове на обекта и на Главна дирекция „ Изпълнение на наказанията”.

Психологът напомни, че на „ сметката” на двамата е и друго знаково бягство – на Шатката и на колумбиеца Хосе Мартинез от 2014 година Според него то е дори по-тежко, тъй като е било доста по-добре планувано и е станало допустимо поради политическа поръчка – двамата да бъдат назначени на работа, тъй като били очевидци на прокуратурата (с неразбираем резултат от дадените показания).
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР