Избягалият от пловдивския затвор Георги Танчев-Манджата е бил заловен днес

...
Избягалият от пловдивския затвор Георги Танчев-Манджата е бил заловен днес
Коментари Харесай

От прокуратурата в Пловдив с първи коментар след ареста на Манджата

Избягалият от пловдивския затвор Георги Танчев-Манджата е бил хванат през днешния ден по обед в жилището на собствен другар наркоман на пловдивския бул. „ Мария Луиза ”. В последните няколко дни Манджата е обитавал там.

Установява се дали въпросният укривател има съпричастност към закононарушението, което е направил другарят му и в случай че има такава, ще бъде притеглен към отговорност, заяви за БЛИЦ представителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев. Към момента няма никакви доказателства за нарушаване на затворническата администрация, заяви още Илиев.

Манджата към този момент е закаран в пандиза в Пловдив, режимът му е изменен от лек на непоколебим. Все още няма изясненост за какво той е духнал преди 2 седмици от външния обект, на който е работил, и не се е прибрал в зандана.

Предстои всеки миг да бъде въведена в действие още една присъда на Танчев. Тя ще бъде още веднъж за наркоразпространение и е в размер на година и три месеца. Ще бъде изпълнена при непоколебим режим.

Прокурор Илиев заяви още, че поради бягството си от пандиза Манджата е застрашен от нови 3 години „ отнемане от свобода”. Не е ясно дали през цялото си двуседмично изгубване Георги се е крил при въпросния си приятел, който също е престъпно проявен.

Както първо БЛИЦ заяви , няколко дни след бягството наши източници ни осведомиха, че пандизчията е бил видян да отива при собствен другар, също наркоман, в кв. „ Смирненски”. Към момента проверяващите не удостоверяват, че въпросният Васил Духа е бил укривател на Манджата.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР