Избухналият обществен гняв по улиците на София през уикенда попадна

...
Избухналият обществен гняв по улиците на София през уикенда попадна
Коментари Харесай

Антиправителствените протести в България във фокуса на китайска телевизия

Избухналият публичен яд по улиците на София през уикенда попадна в полезрението на Китайската световна телевизионна мрежа (China Global Television Network).
" Оставка и затвор ", цитира протестиращи против държавното управление медията.
„ Хиляди стачкуват против полицейски акции по поръчка на държавното управление в кабинета на подкрепяния от социалистите президент Румен Радев, критик на премиера Бойко Борисов. Критиците настояват, че това е офанзива против президентството и е в поддръжка на обстоятелството, че мощните олигарси, свързани с държавното управление, остават недосегаеми “, се споделя в обявата.
Тя обръща внимание и на митингите на плаж в Черно море против „ осезаемата безотговорност на високопоставени чиновници, нарушили закона “.
Цитирани са и думите на президента Радев, че на българите им е писнало от това, което той назова " мафиотска " конструкция.
„ Различни политически фракции сплотиха сили, с цел да се опълчват на ръководещата партия, която съгласно тях употребява средства от Европейски Съюз за основаване на по този начин наречената „ империя на властта “, продължава китайската медия, представена от БГНЕС.
Тя цитира думите на оператора на свободна процедура Димитър Кенаров, който разказва протестиращите по следния метод:
" Това е нещо като група хора, оставили настрани разликите си, макар че дълги години са били непримирими врагове на политическия фронт “.
Политическите кавги от последните месеци идват на фона на възходящия яд на обществеността по отношение на несправянето на държавното управление с пандемията от ковид, като случаите се усилват след рестриктивните мерки, сочи обявата.
Кенаров декларира, че има избрани групи измежду антиправителствените протестиращи, чието желание е да предизвикат безпорядък, само че голямото болшинство от протестиращите са доста другарски настроени.
„ Има опасения, че сигналите за полицейско принуждение могат да ескалират напрежението “, се споделя в репортажа. В поддръжка на изказванията той акцентира случаите на хора, пребити тежко по време на ареста им.
„ Във Facebook онлайн през уикенда Борисов не се спря на обвиняванията за корупция, само че упрекна Радев, че се държи безконтролно и съобщи, че съдружниците на Социалистическата партия на президента ще " разрушат страната ", цитира China Global Television Network.
„ Той сподели, че няма проекти да се отдръпна, тъй като единствено неговото ръководство има поддръжката на Европейски Съюз и обезпечава стабилността, от която България се нуждае в това бурно време “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР