Избраният за президент на Бразилия Жаир Болсонаро получи поздравления от

...
Избраният за президент на Бразилия Жаир Болсонаро получи поздравления от
Коментари Харесай

Жаир Болсонаро получи поздравления от известни политически лидери

Избраният за президент на Бразилия Жаир Болсонаро получи поздравления от известни политически водачи.

Руският президент Владимир Путин поздрави с депеша Болсонаро по случай успеха му на президентските избори, съобщи ТАСС. Путин изрази вяра за по-нататъшно развиване на руско-бразилските връзки и за градивно взаимоотношение в границите на Организация на обединените нации, Г - 20, БРИКС и други организации в полза на народите на двете страни.

Френският президент Еманюел Макрон също поздрави Болсонаро, съобщи Ройтерс. "Президентът Еманюел Макрон поздравява Жаир Болсонаро, определен за президент от бразилския народ на 28 октомври. Франция и Бразилия са стратегически сътрудници и споделят общи полезности на почитание и насърчаване на демократичните правила. В името на тези полезности Франция желае да продължи съдействието си с Бразилия по значими настоящи въпроси, а също по този начин и в сфери като съхраняването на мира, интернационалната сигурност и опазването на околната среда в границите на Парижкото съглашение за климата ", се показва в изказването на френския държавен глава.

Поздравления към Болсонаро насочи и лидерката на френската крайнодясна партия "Национален общ брой " Марин Льо Пен, съобщи Франс прес. "Пожелавам триумф на новия президент Болсонаро, който ще би трябвало да се оправи със комплицираното състояние на стопанската система, сигурността и демокрацията в Бразилия ", написа Льо Пен в Туитър.

Болсонаро получи поздравления за изборната си победа и от италианския външен министър и ръководител на крайнодясната партия "Лига " Матео Салвини. Салвини написа в Туитър, че ще изиска от Болсонаро екстрадицията на намиращия се в Бразилия италиански "червен терорист " Чезаре Батисти.

Поздравления за Болсонаро изрече и представителят на китайското външно министерство Лу Кан, представен от Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР