Избраният президент на САЩ Джо Байдън номинира дипломатите ветерани Уенди

...
Избраният президент на САЩ Джо Байдън номинира дипломатите ветерани Уенди
Коментари Харесай

Байдън вади от нафталина прочулата се покрай Майдана Виктория Нюланд

Избраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън номинира дипломатите ветерани Уенди Р. Шърман и Виктория Нюланд надлежно за заместител държавен секретар и заместител държавен секретар по политическите въпроси, оповестиха от кабинета му.

Шърман ръководеше преговорния екип на Съединени американски щати за подписаното през 2015 година нуклеарно съглашение с Иран като заместител държавен секретар по политическите въпроси при Барак Обама.

Нюланд е работила като американски посланик в продължение на 32 години , като е била асистент държавен секретар по европейските и евразийските въпроси, дипломат в НАТО и специфичен делегат и основен договарящ по Договора за стандартните въоръжени сили в Европа.

Тя също е била командирована на работа в дипломатически представителства на Съединени американски щати в Русия, Китай и Монголия.

В допълнение Брайън П. Маккеън, дълготраен консултант по външна политика на Байдън, е номиниран за заместител държавен секретар по ръководството и ресурсите.

Бони Дженкинс, основателката и изпълнителен шеф на Цветнокожите дами за придвижване на мира, сигурността и трансформацията на спорове, би трябвало да стане заместник-секретар по контрола на оръжията и интернационалната сигурност.

На 7 февруари 2014 година Нюланд се оказа в епицентъра на международен скандал, откакто неин частен дипломатически диалог с посланика на Съединени американски щати в Украйна Джефри Паят е подслушан и пуснат в интернет. Афектирана, Нюланд изтърва репликата: " Майната му на Европейския съюз. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР