Избраните за членове на новия Борд на директорите на Ботев

...
Избраните за членове на новия Борд на директорите на Ботев
Коментари Харесай

Сагата в Ботев Пд се разплита: Новите собственици се отказаха от клуба

Избраните за членове на новия Борд на шефовете на Ботев Пловдив - Борис Гиздаков и Тервел Златев, излязоха с изказване, в което публично оповестяват, че не желаят да бъдат вписани в Търговския указател и новоизбраният Съвет на шефовете няма да ръководи.

Ето цялото изказване:

Уважаеми ботевисти!

През последните два месеца се случиха събития, които имат значимо значение за обичания ни клуб.

Г-н Георги Самуилов по своя воля насрочи Общо заседание на акционерите за избор на нов Съвет на шефовете на " ПФК Ботев Пловдив " АД и върна мажоритарния пакет акции на " Сдружение ПФК Ботев ", според подписания с негово сдружение контракт.

Преди това всички членове на настоящия Съвет на шефовете подадоха заявки за освобождение, а господин Георги Самуилов и адв. Димитър Радев служебно се отписаха от Акционерното сдружение.

Като последица от тези дейности " Сдружение ПФК Ботев " бе задължено да одобри назад мажоритарния пакет акции на " ПФК Ботев Пловдив " АД и да сформира нов Съвет на шефовете. В късото време до Общото заседание.

Сдружението номинира 3-членен ръб, който да се запознае с настоящото положение на клуба и да поеме оперативното му ръководство. Основното желание на " Сдружение ПФК Ботев " бе да притегли огромен брой представители на бизнеса, искащи да влагат дълготрайно в Ботев Пловдив и в същото време да вземат участие интензивно в ръководството.

За страдание, още преди провеждането на Общото заседание на акционерите на 21 август 2020 година се разиграха недостойни и неетични подиуми от група почитатели против нас, медийно отразени на национално равнище. Възпрепятствани бяха и всевъзможни опити за изясняване на настоящото положение на Акционерното сдружение. А на извършената на 25.08.2020 год. в базата в " Коматево " среща сред нас и целия спортно-технически щаб и футболистите в наличието на прокуриста на

Акционерното сдружението бе демонстрирана ясна и безапелационна позиция от тяхна страна. Оповестеното им мнение посредством клубния уебсайт на идващия ден още един път удостовери непреклонното им отвращение за смяна на статуквото и на актуалното управление на клуба.

Във връзка с гореизложеното и за недопускане ескалация на напрежението на всички равнища на взаимоотношение в клуба, ние като новоизбрани членове на Съвета на шефовете взехме решение да не бъдем вписани в Търговския указател, заради което новоизбраният Съвет на шефовете няма да бъде регистриран и да ръководи ПФК Ботев АД. До избор на нов Съвет на шефовете клубът се ръководи от досегашния съвет.

Желаем триумф на обичания клуб!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР