Избрани са изпълнителите в обществената поръчка за проектиране и строителство

...
Избрани са изпълнителите в обществената поръчка за проектиране и строителство
Коментари Харесай

Избрани са строителите на първите 76 километра от магистралата Русе - Велико Търново

Избрани са изпълнителите в публичната поръчка за планиране и строителство на първите 75.6 км от автомагистралата Русе - Велико Търново, оповестиха от организация " Пътна инфраструктура ". За проектирането и построяването на сектора от Русе до Бяла (малко над 40 км) е класирано преди всичко ДЗЗД " ХЕМУС-16320 ". В обединяването сътрудници са " Инфра Експерт " АД, " Автомагистрали - Черно море " АД, " Пътинженерингстрой-Т " ЕАД и " Трансконсулт-22 " ЕООД. Прогнозната стойност на поръчката беше 536.39 млн. лева без Данък добавена стойност, а срокът за строителство на сектора е 5 години и 8 месеца.

На първо място за втората обособена позиция - за проектирането и построяването на обходния път на град Бяла, е класирано ДЗЗД " Автомагистрала РУСЕ ТЪРНОВО ". Партньори в обединяването са " Европейски пътища " АД, " Грома Холд " ЕООД, " Водно строителство - Благоевград " АД, " Автомагистрали Хемус " АД и " Пътпроект 2000 " ООД. Цената тук е от съвсем 660.43 млн. лева без Данък добавена стойност Срокът за построяването на този сектор е към 5 години.

Водещите компании в двата консорциума се измежду получилите милиони в задатък за градежи на разнообразни сектори от " Хемус ".

Обществената поръчка за планиране и строителство на близо 76 км от автомагистралата " Русе- Велико Търново " е оповестена през декември 2020 година В момента тече 10-дневният период за обжалване на решението за установяване на реализатор на публичната поръчка.

Проектното трасе на автомагистралата е общо 132.84 км и е разграничено на три сектора: Русе - Бяла, обход на град Бяла и Бяла - Велико Търново. АПИ е предложила създаване на автомагистралата да бъде включено за финансиране от бъдещата стратегия " Транспортна съгласуваност " 2021-2027 година

Автомагистралата ще стартира на 3 км източно от Дунав мост при гр. Русе, при пътния възел с път II-21 Русе - Силистра, и ще доближава до град Дебелец, където трафикът ще се разделя в посока Прохода на Републиката и прохода Шипка. Обществената поръчка се афишира въз основа на направен и утвърден абстрактен план, съгласно който плановият габарит на автомагистралното трасе е Г27, с две дейни и една спешна лента за придвижване в посока, междинна разграничителна линия и банкети. Предвидени са нужните пътни възли и връзки, с цел да може хората от обособените обитаеми места да имат бърз и комфортен достъп до трасето на аутобана.

Строителните работи ще стартират от секторите с най-интензивно придвижване, каквото е трасето Русе - Бяла. В момента първокласният път е един от най-натоварените и с висока централизация на тежки пътни произшествия. С построяването на автомагистралата броят на злополуките по направлението ще намалее, защото придвижването ще бъде разграничено в две обособени пътни платна, а директният трафик ще бъде изведен от обитаемоте места.

Изграждането на автомагистралата " Русе - Велико Търново " е измежду предпочитаните обекти, защото направлението обезпечава връзка сред страните oт Североизточна Европа през Румъния и България с Гърция и Турция, както и сред Балтийско и Средиземно море.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР