Изборният ден в Турция започва с най-много секции зад граница,

...
Изборният ден в Турция започва с най-много секции зад граница,
Коментари Харесай

Рекорден брой секции в Турция, очаква се 100 000 да гласуват

Изборният ден в Турция стартира с най-вече секции зад граница, най-вече машини и най-вече авансово подадени заявки.

За първи път след рухването на комунизма секциите в Турция са 166. В две трети от тях се гласоподава машинно – с 220 устройства. Рекорден е и броят на авансово подадените заявки – съвсем 26 хиляди

Заради по-високият брой секции този път се чака да няма дълги опашки пред урните, само че пък прогнозите са това да докара и до по-висока изборна интензивност в Турция.

Според локалните изселнически сдружения пред урните може да дойдат към 100 000 души – това е повече спрямо предходните предварителни избори през ноември, когато гласоподаваха към 90 хиляди български турци.

По традиция напрежение в изборния ден в Турция има поради попълването на декларациите. Този път още в методическите инструкции е разказано, че те могат да бъдат авансово попълнени и подписани.

Очаква се вотът в Турция през днешния ден да бъде следен от покровители на партиите, съобщи БНР. Изборният ден продължава до 20 часа с опция за удължение с един час.

Изборният ден стартира без напрежение. Напливът рано сутринта не е толкоз огромен. Пред изборните секции има инструкции на турски език за работа с машините.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР