Изборите за парламенти на ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област

...
Изборите за парламенти на ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област
Коментари Харесай

Парламентарни избори в ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област ще се проведат през септември 2023 г.

Изборите за парламенти на ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област ще се проведат в един ден през септември 2023 година, заяви ТАСС.

Съответните клаузи са записани в договорите за приемането на тези територии в състава на Руската федерация, препратки към които се съдържат в решенията, оповестени през днешния ден на уеб страницата на Конституционния съд на Русия.

" Съгласно член 7 от въпросния контракт изборите за законодателен (представителен) орган на Донецката национална република се организират през втората неделя на септември 2023 година ", се споделя в решението на съветския Конституционен съд по отношение на конституционността на контракта за присъединение на ДНР към Русия. Подобни клаузи са планувани в договорите с Луганската национална република, Запорожската и Херсонската област.

Отбелязва се, че до момента в който не бъдат определени законодателни органи в Донецката и Луганската национална република, пълномощията им ще се упражняват от районните парламенти. Президентът на Русия назначава краткотрайно изпълняващ длъжността върховен чиновник във всеки от тези райони в период от 10 дни от датата на приемането на районите в Руската федерация за интервала до встъпването в служба на определените ръководители на републиките.

Ръководителите на Херсонска и Запорожка област ще получат статут на губернатори; те ще бъдат назначени от съветския президент в границите на 10 дни от датата на приемане на новите субекти.

В първия член на всяко от четирите съглашения се споделя, че Донецката и Луганската национална република, Запорожската и Херсонската област се смятат за признати в състава на Руската федерация от датата на сключване на споразуменията, т.е. от 30 септември тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР