Изборите правят чудеса! След като цяла година премиерът Бойко Борисов

...
Изборите правят чудеса! След като цяла година премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Александър Симов: Борисов унижава предизборно българската култура |

Изборите вършат чудеса! След като цяла година министър председателят Бойко Борисов не се сети за съществуването на българската просвета и я остави да стигне до положение на будна кома, през днешния ден чета, че се е срещал с музиканти в Министерския съвет и пред тях e разтворил торбата с предизборни обещания.

Това разяснява във Facebook лидерът на листата на Българска социалистическа партия в Смолян Александър Симов.

Симов дефинира като патогенен цинизъм и безочливост казаното от премиера Борисов, че ще бъде основана наложителна квота за българска музика в държавните и частни радиа. 

„ Битката за повече българска музика е една от главните дела на Българска социалистическа партия в последните четири години. За близо две години организирахме стотици срещи с музиканти, композитори, продуценти, шефове на радиа и хора от музикалния отрасъл по тематиката. И най-сетне излязохме с съответна концепция - да се отделят пари от държавния бюджет с които да се подтикват радиостанциите да пускат българска музика. Не просто квота, а тласък, който да даде глътка въздух на музикантите и да им покаже, че не са захвърлени в прашния ъгъл на държавното ръководство. ГЕРБ обаче гласоподаваха срещу нашия закон. Без претекстове и с цинични причини. “, разяснява още депутатът от Българска социалистическа партия.  

Симов посочи, че все пак Българска социалистическа партия не се отхвърли от тази борба и още веднъж и още веднъж повдигаше тематиката, макар цялостния непукизъм на болшинството. Той напомни, че предходната година патриотите предизборно са се сетили за тематиката, само че са осакатили концепцията на Българска социалистическа партия и са я трансформирали в кух девиз. „ Но даже и тогава ние социалистите се включихме в полемиката. Тогава отново ГЕРБ изцяло посякоха концепцията и за следващ път я отхвърлиха. 

И в този момент желаете да ме накарате да допускам, че водачът на тази партия ненадейно се е преродил и е преосмислил дейностите на своите депутати? Квоти от дълго време можеше да има, в случай че не беше ГЕРБ. Музикантите би трябвало да знаят това “, акцентира Александър Симов.

„ Борисов е заречен на свободните създатели над 4 милиона лв. като помощ. Уважаеми музиканти, не се хващайте на тази въдица. От една година насам Българска социалистическа партия предлага на хората със свободни специалности да се изплаща по една минимална заплата в интервала на пандемията. И една година Борисов си правеше оглушки и форсираше джипа из пътищата на отечеството, а в този момент тъкмо преди изборите внезапно се сети за музикантите “, посочи Симов. Той напомни, че депутатът от Българска социалистическа партия Нона Йотова от една година не е серпантина да приказва за цинизма на ръководството, което остави създателите безусловно на ръба на глада, само че нито един представител на ръководещата партия не се трогна.
„ Днешният цинизъм ми идва допълнително. Българската просвета не може и не трябва да бъде унижавана предизборно по този метод “, съобщи Александър Симов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР