Избори. Дума: 60 см ще е дълга бюлетината за евровота

...
Избори. Дума: 60 см ще е дълга бюлетината за евровота
Коментари Харесай

Елена Йончева: Борисов е на път да изкара България от Европа; 60 см ще е дълга бюлетината за евровота

Избори.

" Дума ":

60 см ще е дълга бюлетината за евровота

Бюлетината за европейските избори на 26 май ще е дълга 60 сантиментра. ЦИК сподели през днешния ден бюлетината и даде уточнения. В лявата й страна са подредени партиите и обединенията по реда на жребия, който изтеглиха, а в дясната й част ще бъдат подредени преференциите, които са номерирани от 100 нагоре.

За пръв след измененията в Изборния кодекс и на евроизбори ще има квадратче с избора " не поддържам никого ". Имената на партиит и обединенията са в квадратчета, а преференциите са в кръгче.

От 15 май до 25 май машините би трябвало да бъдат узаконяване, а в тестването са изявили предпочитание да оказват помощ и от Софийския университет. 8671 заявки за гласоподаване в чужбина са постъпили досега, откакто срокът изтече на 30 април, разгласи представителят на комисията Александър Андреев пред медиите.

Риск.

" Сега ":

30 000 мигранти от Турция може да се насочат към България

Около 30 000 мигранти от Турция може да се насочат към България, като провеждат " Поход на вярата ". Това заяви министър председателят Бойко Борисов по време на кръгла маса на тематика " Защита на външната граница на Европейски Съюз и миграционни политики на Република България ", съобщи БНР.

" Ние сме разтревожени от " Похода на вярата ", който се провежда от лагерите за мигранти в Турция ", сподели той и изрази опасения, че в случай че мигрантите тръгнат с дами и деца към границите, " ще стане огромен проблем ". Министър-председателят съобщи, че към България има спорове, които могат да провокират голямо напрежение - Косово и Крим. " България сама против толкоз съществени проблеми не може да се оправи, би трябвало да й се оказва помощ ", съобщи министър председателят Борисов и добави, че мигрантите в Турция са към този момент 4 млн. души.

Според премиера страната ни охранява добре външните граници на Европейския съюз и добави, че единственият проблем сега за страната ни е гръцката граница, където няма заграждения, а самата граница е близо 800 км.

Акция.

" 24 часа ":

Спецпрокуратурата проверява Миню Стайков за машинация със 7 млн. лева евросредства, получени посредством подставени лица

Агенти на ДАНС и служители на реда часове наред изнасяха чували с документи от офис на предприемача в Карнобат

Бизнесменът Миню Стайков, който преди повече от 7 месеца бе арестуван за данъчни закононарушения и продажба на акцизни артикули без бандерол, към този момент е разследван и за корист с евросредства посредством подставени лица. Очаква се той да бъде упрекнат в машинация с пари от европейски фондове.

Заради следствието в четвъртък спецпрокурори, служители на реда и сътрудници от ДАНС нападнаха пространства в 5 града - София, Пловдив, Бургас, Карнобат и Сливен.

От офиса на Стайков в центъра на Карнобат униформени изнесоха десетки чували с документи. Спецпрокурорите и сътрудниците от ДАНС влезнали във фирменото помещение, което се намира против постройката на Съдебната палата в града, към 8 ч сутринта.

Кампания.

" Монитор ":

Дарихме 10 000 литра кръв гратис

Близо 10 000 литра кръв са ни източили гратис по време на пролетната доброволческа кръводарителска акция, проведена от Националния център по трансфузионна хематология и Българския червен кръст. Това излиза наяве от информация на Министерството на здравеопазването.

В нея са се присъединили 21 871 кръводарители от цялата страна, като единствено тези в София са 4879 души.

Общо 9841,950 литра са събрани по време на акцията, като дружно с консервантите след обработката те са станали 9842,013 литра. В столицата те са надлежно 2195,550 и 2195,613 литра.

Вот.

" Сега ":

Елена Йончева: Борисов е на път да изкара България от Европа

Днес господин Борисов отхвърли, че той и политиката, която води, ще докара до излизане на България от Европейския съюз. Борисов хвърли България в кьошето на Европейския съюз и е на път да изкара България от Европа. Това съобщи лидерът на листата на Българска социалистическа партия за евроизборите Елена Йончева в Димитровград след среща с управлението на Неохим, предава БГНЕС.

Корупцията в България възлиза на 11 милиарда евро всяка година голяма сума, която може да бъде вложена в заплати, пенсии, в стопанска система с висока придадена стойност, разяснява тя.

В България 40% от хората живеят на границата на бедността. И по тази тематика сме отвън Европейския съюз, безапелационна бе Йончева. В енергетиката Германия строи Северен поток 2, а Борисов даде кранчето на газта на нашия южен комшия Турция. Йончева добави, че обезлюдяването на селата и на България е значителен проблем. В община Димитровград, където има 26 села, 4 учебни заведения са съвсем пред затваряне. Всеки младеж сред 20 и 39-годишна възраст напуща България заради липса на вероятност, заключи Йончева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР