Изборът на редовно правителство, избрано от парламента, дава възможност на

...
Изборът на редовно правителство, избрано от парламента, дава възможност на
Коментари Харесай

Гаджев, ГЕРБ: Ако някой от министрите не се справя, ще бъде сменен. Ако си мисли друго, се е объркал

" Изборът на постоянно държавно управление, определено от Народното събрание, дава опция на Народното събрание да продължи живота си. Когато Народното събрание е избрал държавно управление, центърът на властта е в Народното събрание. Дали ще бъде устойчиво - уповавам се ", сподели депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев пред Bulgaria ON AIR.

" Ангажиментът на ГЕРБ е в първите 9 месеца министър-председател да е Николай Денков, а по-късно Мария Габриел. Ако някой от министрите не се оправя, ще бъде заменен. Ако си мисли друго, се е объркал ", разяснява депутатът.

Той напомни, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат стратегии, които в огромната си част се покриват.

" Не сме предали гласоподавателите си, тъй като ние продължаваме да си нямаме доверие, само че да забележим по какъв начин ще проработи системата на надзор ", добави Гаджев.

По думите му " главата на Иван Гешев " не е изиграла ролята на " заварка " за новата коалиция. " Ние го приказваме доста преди Мария Габриел да каже, че ще внесе искане за премахване на Иван Гешев ", изясни Гаджев.

Депутатът уточни, че прокуратурата е навлязла в полето на политиката, където не ѝ е работата. Гаджев напомни, че дълги години Бойко Борисов е бил без имунитет, а в този момент, когато има, внезапно му го поискали. Това дали той ще си даде имунитета, зависи от претекстовете, които държавното обвиняване ще внесе за това искане.

" В момента, в който декларирахме нашата твърда поддръжка за правосъдна промяна и механизъм за надзор на основния прокурор, той се намеси ", означи депутатът от ГЕРБ.

Той разяснява и държанието на президента Румен Радев по време на вчерашната клетва на държавното управление: Президентът си има своите функционалности по Конституция и е редно да си е в тези функционалности.

" Не сме не запомнили какви пакости, неточности, а и откровени корупционни практики се случиха. Така че няма по какъв начин да забравим всичко и се надявам да не се повтаря ", сподели още Гаджев.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР