Изборът на редовно правителство, избрано от парламента, дава възможност на

...
Изборът на редовно правителство, избрано от парламента, дава възможност на
Коментари Харесай

Христо Гаджев: Ако някой от министрите не се справя, ще бъде сменен

Изборът на постоянно държавно управление, определено от Народното събрание, дава опция на Народното събрание да продължи живота си. Когато Народното събрание е избрал държавно управление, центърът на властта е в Народното събрание. Дали ще бъде устойчиво - уповавам се. Това сподели за Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

" Ангажиментът на ГЕРБ е в първите 9 месеца министър-председател да е Николай Денков, а по-късно Мария Габриел. Ако някой от министрите не се оправя, ще бъде заменен. Ако си мисли друго, се е объркал ", разяснява Гаджев.

Той напомни, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат стратегии, които в огромната си част се покриват.

" Не сме предали гласоподавателите си, тъй като ние продължаваме да си нямаме доверие, само че да забележим по какъв начин ще проработи системата на надзор ", добави Гаджев в ефира на " България заран ".

По думите му " главата на Иван Гешев " не е изиграла ролята на " заварка " за новата коалиция. " Ние го приказваме доста преди Мария Габриел да каже, че ще внесе искане за премахване на Иван Гешев ", изясни Гаджев.

" В момента, в който декларирахме нашата твърда поддръжка за правосъдна промяна и механизъм за надзор на основния прокурор, той се намеси ", означи депутатът от ГЕРБ.

Той разяснява и държанието на президента Румен Радев по време на вчерашната клетва на държавното управление: „ Президентът си има своите функционалности по Конституция и е редно да си е в тези функционалности ”.

" Не сме не запомнили какви пакости, неточности, а и откровени корупционни практики се случиха. Така че няма по какъв начин да забравим всичко и се надявам да не се повтаря ", сподели още Гаджев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР