Изборът на кучешка порода, която най-добре отговаря на нашите нужди

...
Изборът на кучешка порода, която най-добре отговаря на нашите нужди
Коментари Харесай

Опитен ветеринар: 5-те най-добри и най-лоши породи кучета

Изборът на кучешка порода, която най-добре дава отговор на нашите потребности и метод на живот, от време на време може да бъде много сложен. За страдание, доста хора се управляват не от разсъдъка, а от модата, което може да има пагубни последствия.

Известен ветеринарен доктор реши да опише кои породи кучета си коства да изберете и кои може да не са подобаващи за вас.

Д-р Бен Симпсън-Вернън, прочут още като " ветеринарния доктор Бен ", към този момент е събрал съвсем 130 000 почитатели в TikTok.
with @Memphis blade what to do if your dog is scared of fireworks
В своите видеоклипове експертът показва разнообразни забавни обстоятелства за домашните любимци. Той също по този начин ни споделя кои породи кучета си коства да изберем и кои е по-добре да заобикаляме.

5 породи кучета, които си коства да отглеждаме

Ветеринарният доктор акцентира, че породите, които счита за най-хубави, са негово персонално мнение.
" Не настоявам, че това са най-здравите породи, защото всяка от тях е предразположена към характерни болести ", споделя той.

Хрътка

 хрътка

Според Симпсън-Вернън си коства да се намерения за осиновяване на хрътка. Експертът изяснява, че това е доста общителна порода, която се радва на контакта с хората. Освен това доста кучета се нуждаят от нов дом, когато спортната им кариера завърши.
Все отново не трябва да забравяте, че хрътките се нуждаят от бягане, тъй че това е по-скоро куче, уместно за дейни хора. Породата е предразположена към проблеми със зъбите, което също би трябвало да се вземе под внимание.

Бордър териер

 бордър териер

Експертът счита, че за хората, които търсят малко куче, бордър териерът би бил съвършен избор. Тези кучета демонстрират изключително доста любов и мощна обвързаност към хората.
Бордър териерите нормално се характеризират с положително здраве, тъй че няма потребност да се притеснявате, че кучето ще ви докара огромни разноски за ветеринар. Въпреки това си коства да се наблюдава родословието им ", показва лекарят.

Унгарска визла

 унгарска визла

Визлата е порода, която към момента е относително непопулярна, само че през последните години събира от ден на ден последователи към себе си. Визлите, с които се е срещал ветеринарят, са посочили " прелестен характер ".

Породата обича дългите разходки навън, по тази причина би трябвало да имате нужното време и самообладание за тях.

Лабрадор

 лабрадор

Вероятно тук няма изненада - лабрадорският ретривър е куче, което просто е основано за живот с индивида и цялото му семейство. Кучетата от тази порода са лоялни, игриви и демонстрират доста обич към своите стопани. Освен това те са нежни и спокойни.
Проблемът при лабрадорите обаче може да бъде тяхното тегло. Те обичат да ядат и да желаят още храна, тъй че имат податливост към напълняване. Затова евентуалният им притежател би трябвало да се увери, че диетата на кучето се съблюдава прецизно. Освен това лабрадорите могат да имат проблеми с очите и ставите.

Монгрел

 монгрел

Очевидно е, че монгрел е куче от разбъркан генезис, само че за изненада на доста хора ветеринарният доктор откровено предлага осиновяването на сходни " хибриди ". Може би се досещате за какво.
Получавате куче с разнороден генетичен код, което не е предразположено към изискванията на блудничество, присъщи за чистокръвните кучета. Това прави монгрелите като цяло по-здрави, по-издръжливи и по-дълголетни.
Единственият минус е, че при кучетата от смесени породи не можем да предвидим изцяло техния характер или точният им размер, както е при чистокръвните кучета. 

5-те кучешки породи, които по-добре да не отглеждате

Чау-чау

 чау чау

Произхождаща от Китай, тази порода се характеризира с пухкава четина и добродушен външен тип, само че съгласно ветеринарния доктор те имат не изключително прелестен характер, който може да се окаже проблематичен в дълготраен проект.
Експертът преценя, че чау-чау се характеризира с студенина, а от време на време даже с експанзия. Това е и порода, която постоянно има проблеми с очите.

Кавалер Кинг Чарлс шпаньол

 джентълмен кинг чарлс шпаньол

Въпреки че джентълмен кинг чарлз шпаньолът е порода с аристократично потекло, за жалост тя не се предлага от ветеринарите. Те са доста отзивчиви и щастливи кучета, само че за жалост са склонни към доста болести.
Сърдечните проблеми са изключително постоянно срещани при тях. Това от време на време прави последните дни на кучетата доста сложни за тях и за стопаните им.

Дакел

 дакел

Друга симпатична порода, която ветеринарният доктор не предлага, е дакелът. Въпреки, че дакелите са доста смели и обичат контактите с хора, това е порода, която е обречена на всевъзможни заболявания. До 25 % от тези кучета имат проблеми с гърба. Те се показват в болежка или даже парализа, което води до нужда от интервенция на гръбначния дирек.

Шар Пей

 шар пей

Шар пей е друга китайска порода, която не е от най-често срещаните, само че въпреки всичко си има своите последователи. Проблемът при тези кучета е здравословното им положение.
Съществува даже настрана заболяване, обвързвано с тази порода, наречено " тресчица Шар Пей ". Характерните бръчки по кожата на кучетата също са проблематични. Понякога се случва козината на животните да нервира очите им, защото е прекомерно дебела.

Булдози и мопове

 френски булдог

Френски булдог, британски булдог и мопс са породи, които са подложени на критика от ветеринарните лекари в продължение на години. Дори се стигна до такава степен, че заради честите здравословни проблеми група лекари желаеха цялата порода мопс да бъде извадена от формалните регистри.
Кучетата от породата мопс и булдог, имат присъща сплескана зурла, която подсигурява проблеми с дишането. Четириногите страдат и от очни болести, гръбначни изкривявания и кожни проблеми. Половината от всички раждания би трябвало да се правят с цезарово сечение.

След прочетеното можете по-лесно да се ориентирате какво куче е най-подходящо за вас.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР