Избирателните секции в цяла Турция затвориха, като гласуването на втория

...
Избирателните секции в цяла Турция затвориха, като гласуването на втория
Коментари Харесай

Приключи гласуването на втория тур на президентските избори в Турция

Избирателните секции в цяла Турция затвориха, като гласуването на втория тур на президентските избори в страната завърши в 17:00 ч. локално време.

Председателят на изборната комисия Ахмет Йенер направи изказване след края на гласуването. Той съобщи: " Процесът на гласоподаване на втория тур завърши. Нямаше неподходящи обстановки ", цитира " Хюриет ".

Повече от 64,1 млн. души бяха регистрирани за гласоподаване, в това число над 1,92 млн. души, които гласоподаваха по-рано в изборни секции в чужбина. Общо 191 885 урни за гласоподаване бяха сложени за гласоподавателите в цяла Турция, съобщи Анадолската организация.

Избирателните секции на митническите пунктове също бяха затворени, а гласуването в дипломатическите задачи на Турция в чужбина завърши на 24 май.

Започна преброяването на бюлетините, с цел да се дефинира резултатът от дуела сред президента Реджеп Тайип Ердоган и главния претендент на опозицията Кемал Кълъчдароглу за петгодишен мандат.

Милиони гласоподаватели отидоха до урните на 14 май, с цел да изберат президент на страната и членове на 600-местния парламент. Народният алианс на Ердоган завоюва болшинство в Народното събрание над опозиционния Народен алианс на шестте партии. Но президентската конкуренция се насочи към втори тур, защото нито
Всичко за Вашата сватба
един претендент не получи нормално болшинство, или 50% от гласовете, макар че Ердоган водеше.

" Турският народ даде своя принос за демократичната битка по най-хубавия метод. Пожелавам му вотът да бъде удобен за нашата страна, за нашия народ ", сподели Ердоган при гласуването през днешния ден.

" Да се отървем от властническата администрация ", прикани от своя страна Кътлъчдароглу при своето гласоподаване.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg