Избирателната активност според “Маркет линкс към 19:15 ч. е 31.5%. Данните ...

Избирателната активност според “Маркет линкс към 19:15 ч. е 31.5%. Данните

Резултатите от вота: ГЕРБ са първи, ИТН влизат на ръба frognews.bg

Избирателната интензивност съгласно “Маркет линкс ” към 19:15 ч. е 31.5%.

 

Данните на " Алфа рисърч ":

 

- ГЕРБ-СДС – 25,5%

- „ Продължаваме смяната “ – 19,9%

- Движение за права и свободи – 14,4%

- Българска социалистическа партия – 10,2%

- „ Възраждане “ – 10%

- „ Демократична България “ – 7,9%

- „ Има подобен народ “ - 4,2%

 

Четирипроцентната преграда не съумяха да преминат " Български напредък ", които получиха 2,9% поддръжка, " Изправи се, България " с 1,1% и Вътрешна македонска революционна организация с 0,9% поддръжка.

 

Данните на " Маркет линкс ":

 

- ГЕРБ-СДС – 25,5%

- „ Продължаваме смяната “ – 18,4%

- Движение за права и свободи – 12,6%

- Българска социалистическа партия – 11,2%

- „ Възраждане “ – 10,4%

- „ Демократична България “ – 9%

- „ Има подобен народ “ - 4,2%

 

Формацията на Стефан Янев - " Български напредък ", събира 3,6%, " Изправи се, България " - 1,3% и Вътрешна македонска революционна организация с 0,9% поддръжка.

 

Данните на " Галъп ":

 

ГЕРБ-СДС - 24,6%
" Продължаваме смяната " - 18,9%
Движение за права и свободи - 14,8%
Българска социалистическа партия - 10,9%
" Възраждане " - 10,1%
" Демократична България " - 7,4%
" Има подобен народ " - 4,6%
" Български напредък " - 4,0%

 

Очаквайте детайлности.

 

.

.


.

.
" Алфа рисърч "

.
" Маркет Линкс "

 

 

Това са следващите парламентарни избори за тази година. ФрогНюз напомня, че до политическите земетресения се стигна след отдръпването на “Има подобен народ ” от ръководещата коалиция и последвал избор на съмнение, който невиждано се оказа сполучлив. Кабинетът на Кирил Петков си отиде, а президентът предложения партиите в 47-мото Народно заседание на нов кръг от съвещания в опит да се излъчи държавно управление в границите на този парламент.

 

Те обаче се оказаха не изключително сполучливи. След консултациите при президента и връчения първи мандат на Природен парк кабинет не съумя да се сформира, така като партията на Кирил Петков и Асен Василев не съумя да събере нужната поддръжка. Депутатите, подготвени на такава, се оказаха 117, а не 121, както се надяваха от Природен парк. Вторият мандат бе връчен на ГЕРБ и бе върнат незабавно, без да бъде осъществен. От партията на Борисов дадоха тази поръчка още първоначално.

 

Така се стигна до нов кръг от съвещания, преди връчването на третия мандат, който бе даден на левицата.

 

Българска социалистическа партия получиха третия мандат и респективно - последният късмет за лъчение на държавно управление в границите на този парламент. На първите диалози от Българска социалистическа партия, Природен парк, Демократична България и Има Такъв Народ разискаха програмата, направена още преди седмици при връчения на “Продължаваме смяната ” първи мандат. От Има Такъв Народ към този момент показаха, че тя до огромна степен се припокрива с съдружното съглашение и нямат доста забележки. Направиха обаче някои оферти, които съгласно водача на левицата Корнелия Нинова бяха положителни.

 

В хода на договарянията обаче в общественото пространство изтече видеоклип от среща на парламентарната група на “Демократична България ”, оповестено от Десислава Атанасова от ГЕРБ. Видеото е с дълготрайност близо 13 минути, в които съпредседателят на Демократична България Христо Иванов изяснява на сърапртийците си по какъв начин вървят договарянията, какви са новите сделки и кой какви поръчки е дал. 

 

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов обаче видя проблем и упрекна някогашния си съдружен сътрудник в “лецемерие ”. Това докара до изтеглянето на Има Такъв Народ от договарянията за кабинет с мандат на Българска социалистическа партия. 

Източник: frognews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg