Избирателите ясно показаха, че политическите партии се нуждаят от промяна

...
Избирателите ясно показаха, че политическите партии се нуждаят от промяна
Коментари Харесай

Ирена Тодорова: Кабинет на малцинството, или нови избори



" Избирателите ясно демонстрираха, че политическите партии се нуждаят от смяна от позиция на техните послания, полезности и политики. Виждаме, че гласоподават най-вече твърдите ядра и все по-малко партиите съумяват да привлекат периферията. Тази рецесия не е за подценяване . "
Това мнение изрази Ирена Тодорова, учител в Департамент " Политически науки " на Нов български университет.

Политическите елити би трябвало да се отърват от тази страст , която носят и да стартират да приказват по съответни политики и проблеми, счита Тодорова.

По думите ѝ постоянно чуваме от политическите представители " разкази и разкази, които не са безусловно тематиките на деня, на елементарния човек ".

" Има една огромна група от обществото, която трайно се усеща непредставена. Не тъй като не гласоподава , а тъй като не чува действителни решения на проблемите, които я заобикалят. "

Самите гласоподаватели стартират да виждат късата писта на новите планове , означи преподавателката. По думите ѝ " ние доста постоянно сменяме марката, само че имаме едни и същи политически артисти и това също демотивира гласоподавателя ".

" Виждаме, че те нямат по-дълъг небосвод от един мандат. Затова гласоподаватели се връщат в обичайни партии. Това непрекъснато разслояване на нови и нови политически субекти води до следващата рецесия на представителността, а това в действителност е трагично. Виждаме какво се случва с този фрагментиран парламент – да няма нито една политическа партия, която да може да обслужи ясно мандата си да сформира кабинет. "

Разграничаването при ГЕРБ с Движение за права и свободи е " имиджово, само че не всъщност ", до момента в който отликите сред Политическа партия и ГЕРБ са много по-дълбоки, счита Тодорова.

" ГЕРБ и Движение за права и свободи наподобяват естествено като ръководещи. Не мисля, че ще има проблем в разговора  сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ключът е в Демократична България и Христо Иванов . По всичко проличава, че ще е доста сложен диалогът и би трябвало да се готвим за последващи избори . "

Според Тодорова единодушие на Демократична България с този формат значи " завършек на тази политическа групировка " .

" Преглъщане на коалиция с Движение за права и свободи ми се коства безусловно самоубийствено. "

Тройна коалиция ГЕРБ-ДПС и Българска социалистическа партия пък наподобява самоунищожителна за Борисов на прага на локалните избори, уточни в умозаключение Ирена Тодорова. 

" Единственото, което мога да привидя, е кабинет на малцинството, или нови избори . "

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.

По обявата работи: Яна Боянова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР