Избирателен район Чужбина“ се запазва, гласовете за сформиране на секция

...
Избирателен район Чужбина“ се запазва, гласовете за сформиране на секция
Коментари Харесай

Избирателен район „Чужбина“ и съставът на ЦИК остават, за секции навън пак ще трябват 40 души

Избирателен регион „ Чужбина “ се резервира, гласовете за съставяне на секция остават 40, а не 100. Това взеха решение депутатите на второ четене за измененията в Изборния кодекс.

Депутатите гласоподаваха „ срещу “ предлагането на Десислава Атанасова регион „ Чужбина “ да отпадне и по този начин го резервираха.

Същото се случи и с увеличението на нужния брой подадени заявки, нужни за съставяне на секция в чужбина. Така те остават 40, а не както бяха предложили от ГЕРБ 100.

На пандизчии и задържани няма да се постанова да попълнят декларацията си за гласоподаване пред членовете на СИК, взеха решение още депутатите.

ЦИК няма да се раздува от 15 на 25 души, а съставът й няма да се трансформира след всеки извършен избор, както бяха предложили от „ Възраждане “. „ Продължаваме промяната “ и „ Български напредък “ бяха единствените, които поддържаха предлагането с изключение на партията на Костадинов.

Петър Петров от „ Възраждане “ обаче излезе и съобщи, че на правна комисия е имало сделка предлагането да се одобри: „ Въпреки че имаше такава реализирана спогодба се видя, че политическите поръчки доста елементарно се трансформират и следват единствено тесни ползи. Нека след тези гласувания е ясно на обществото, че изборите единствено извършват тесни политически ползи на тези партии, които със 130 гласа си трансформираха мнението за две седмици. “

Настимир Ананиев обърна внимание на обстоятелството, че предлагането е подкрепено единствено от новите партии, които нямат хора в ЦИК – „ Възраждане “, Политическа партия и БВ.

Депутатите резервираха и Обществения съвет към ЦИК.

Отхвърли се предлагането на Надежда Йорданова ЦИК да организира целогодишно образования за машинното гласоподаване.

Колеги, в случай че всички ние желаеме гласоподавателите да не ги е боязън от машините, ви апелирам да преосмислите вашия избор, прикани ги Мирослав Иванов от Политическа партия. Поиска прегласуване, само че поддръжка пристигна единствено от Политическа партия, Демократична България и „ Възраждане “./24 часа
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР