Избирането на име на бебето е доста по-трудна задача, отколкото

...
Избирането на име на бебето е доста по-трудна задача, отколкото
Коментари Харесай

Какво да избягваме при избор на име на бебето

Избирането на име на бебето е много по-трудна задача, в сравнение с си представяме. Всъщност е доста отговорно решение, което би трябвало да обмислим деликатно и да вземем поради няколко фактора. Без да преувеличаваме, истината е, че в България се срещат бебета с имена Естислав, Маратонка и Търпелин, както и Салфетка, Марулка, Дъга, Крачун, Грозьо, Дар и Лимон.

За да не наказваме бъдещите си деца по този метод, които ще се срамят от името си освен по нашите ширини, само че и на всички места по света, вижте няколко скъпи съвета.

Търсене в интернет

Благодарение на силата на интернет, можем да проверим за момент дали името за бебето, в което сме се влюбили бясно, не е обвързвано с неприятна популярност, да вземем за пример с име на прочут нарушител или порно актриса.

Дори в случай че считаме, че сме измислили изцяло неповторимо име, дано преди този момент да си напишем домашното и да потърсим, с цел да не съсипваме живота на бъдещото си дете.

 Снимка 369484

Детската площадка

Едно име може да звучи безусловно възхитително в главата ни, само че неуместно смешно, когато го изречем на глас.

Като се има поради времето, което детето ни ще прекарва на площадката, дано създадем прелиминарен дребен тест и да извикаме името му, тъй като когато го чуем, това може да ни накара и да променим мнението си.

Изпитанието на времето

Дори да сме се влюбили в обещано име в сегашния миг, би трябвало да помислим дали след години ще продължаваме да го харесваме. Може би за момента то е на известен артист или воин от някой от обичаните ни филми или книги, само че дали ще издържи теста на времето. Прекалено е рисковано, с цел да опитваме.

Колкото и да се изкушаваме да имаме една дребна Шакира или един малък Малума у дома, би трябвало да проявим здрав разсъдък.

 Снимка 369483

Тестът за превод

Име, което има избрана формулировка на един език, може да значи нещо напълно друго на различен.

Преди да решим да кръстим детото си с някакво по-странно такова, дано потърсим първо в Гугъл прводача, с цел да сме сигурни, че няма някакви неприятни смисли на други езици.

Дори и старинното име Вида, което е било известно у нас преди 100-тина година, да ни се коства някак доста забавно в наши дни, да не забравяме, че в случай че живее в Испания, за испанците тя ще се споделя Живот (буквален превод от испански).

Името на бившия/ата

Кръщаването на детето ни на бивше гадже, не е целесъобразно, колкото и да си падаме по името. Същото важи и за това на другар, с който сме се скарали или на скучен сътрудник от работа.

 Снимка 369482

Най-добре е да се отървем от всички имена, които свързваме с неприятни мемоари.

Умалителното име

Много значимо при взимането на решение за избор на името на детето, е да помислим по въпроса за това по какъв начин ще му споделяме на галено.

Стотици имена звучат отлично, само че имат в действителност ужасни умалителни, които стават мотив за подикравки. А от време на време просто нямат съответно галено послание. Колкото и да ни харесва Страхил да вземем за пример, дано се замислим по какъв начин ще му кажем на галено. Страхи? Май не е добра концепция.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР