Иво Даскалов, познат с прякора си Лудия, ще лежи 10

...
Иво Даскалов, познат с прякора си Лудия, ще лежи 10
Коментари Харесай

10 г. решетки за Иво Лудия, убил трима души на Околовръстното на Пловдив

Иво Даскалов, прочут с прякора си Лудия, ще лежи 10 години в пандиза при първичен общ режим. Даскалов призна виновността си за злополуката с 3 жертви на Околовръстното на Пловдив, поради което му понижиха наказването с една трета. 

“Признавам напълно виновността си. Съжалявам изцяло за случилото се ”, сподели пред арбитър Силвия Цанкова Даскалов. 

На 2 май предходната година Даскалов чествал Великден с Анета Ангелова и техни общи другари в нейната вила в село Бойково. Подсъдимият пил ракия през целия ден. Вечерта той, дружно с Георги Кирянов и Радослав Усков, се качил в джипа на приятелката си и тръгнал в посока Пловдив. На Околовръстното навлязъл в насрещното при изпреварване и се блъснал в друга кола. Установено е, че Даскалов се е движел със 180 км/ч при позволени 90. Той е седнал зад кормилото с 2,17 промила алкохол в кръвта.

След удара Радослав Устов и водачът на другата кола Николай Иванов загинали на място. Георги Кирянов изхвърчал от автомобила, след което е отведен в УМБАЛ “Свети Георги ”, където умрял.

  “Искам да изкажа най-искрените си съболезнования. По никакъв метод не мога да извиня дейностите си, просто желаех да оказа помощ. Тук съм, с цел да си поема отговорността. Просто желая обективна присъда ”, сподели още Иво Даскалов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР