Иво Даскалов, обвинен в тежката катастрофа на Околовръстното където загинаха

...
Иво Даскалов, обвинен в тежката катастрофа на Околовръстното където загинаха
Коментари Харесай

Иво Лудия влиза в затвора за 10 години

Иво Даскалов, упрекнат в тежката злополука на Околовръстното където починаха трима мъже, получи своята присъда от 10 години. Иво се изправи за повторно пред Пловдивския областен съд, като първото разпоредително съвещание преди три месеца бе отсрочено, само че през днешния ден процесът започва. Обвиняемият изцяло призна обстоятелствата и събитията в обвинителния акт и пожелаха делото да се гледа по съкратения ред.

Подсъдимият призна напълно обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт. Размерът на по този начин наложеното наказване е избран при изискванията на член 54 от Наказателен кодекс и след редуцирането с 1/3, според член 58а ал.1 от Наказателен кодекс.

Със същата присъда съдът лиши подсъдимия Даскалов от право да ръководи МПС за период от 12 години.

Подсъдимият бе приет за отговорен в това, че на 2.05.2021 година на Главен път II -86, км 9+400 /пътя гр. Пловдив – гр. Смолян/, област Пловдив, при ръководене на моторно транспортно средство – лек автомобил БМВ Х5, движейки се в посока запад – изток, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, а точно:

- Водач, който изпреварва, е задължен, когато при изпреварването навлиза в пътна лента, предопределена за насрещното придвижване, да не основава заплаха или спънки за транспортните средства, движещи се по нея “, като при изпреварване навлязъл в насрещната пътна лента, предопределена за насрещно придвижване, при което основал спънка за насрещно движещия се лек автомобил БМВ 730Д.

- Изпреварването на моторни транспортни средства, като се изключи мотопеди и мотоциклети без панер, е неразрешено при потребление на пътна лента за насрещно придвижване, когато изпреварващият не може да се върне гладко в напуснатата пътна лента “, като изпреварил моторно транспортно средство, употребявайки пътна лента за насрещно придвижване, когато не можел да се върне гладко в напуснатата пътна лента, в резултат на което по несъобразителност предизвикал гибелта на трима души, като действието е осъществено в пияно положение, с централизация на алкохол в кръвта 2,17 на хиляда, като от действието е настъпила гибел на повече от едно лице и казусът е изключително тежък.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР